Simbol ljubavi i zajedništva

USUSRET 50. GODIŠNJICI WOODSTOCKA: Ikonični par s fotografije i dalje je zajedno

P. N.

Foto: Reuters/YouTube/Screenshot

Foto: Reuters/YouTube/Screenshot

Kada ih je fotograf tog nedjeljnog jutra fotografirao dok su stajali zagrljeni, umotani u deku, nesvjesno su postali dio povijesti svjetske pop kulturePrije pedeset godina, Nick i Bobbi Ercoline bili su samo još jedan mladi par koji je kampirao na Woodstock festivalu.


No, kada ih je fotograf tog nedjeljnog jutra fotografirao dok su stajali zagrljeni, umotani u deku, nesvjesno su postali dio povijesti svjetske pop kulture, tako što su završili na omotu albuma Woodstock festivala.


Nick i Bobbi su još uvijek zajedno i još uvijek žive u blizini farme u Bethel Woodsu, u planinama Catskills u New Yorku, gdje je trodnevni festival održan 1969. godine.
Par, koji sada ima 70 godina, kaže da se ne sjeća da su fotografirani kao ni da se ne sjećaju previše što se od tog dana događalo oko njih na blatnjavom brežuljku, prepunom spavača zamotanih u deke na jutarnjem zraku.


“Samo sam ustao ujutro i zagrlio moju djevojku”, prisjetio se Nick Ercoline. Bobbi, koja je nosila velike sunčane naočale, rekla je da se jedva sjeća trenutka, ali kad pogleda fotografiju sada kaže da osjeća mir.Nick i Bobbi započeli su druženje oko tri mjeseca prije festivala i odlučili su se zabaviti nakon što su za festival čuli na radiju.


“Do vode se teže dolazilo. Hrana je rasprodana u petak navečer. Vrijeme je bilo apsolutno strašno, a 450.000 ljudi se okupilo ovdje i nije se dogodio nijedan incident nasilja. Prilično nevjerojatno. Svijetu je potrebno više Woodstocka”, kazala je Bobbi.


Tek kada su slušali trostruki album Woodstock-a s prijateljima su shvatili da su par na naslovnici.”Nismo vjerovali. Samo smo odmahivali glavama. Do tada smo bili skoro godinu dana zajedno”, prisjetio se Nick za Reuters.


Nick i Bobbi vjenčali su se u kolovozu 1971. i dobili dvoje djece. Bobbi je radila kao školska medicinska sestra, a Nick je bio stolar do mirovine.


Oni su sada volonterski vodiči u muzeju Bethel Woods, koji je dio Bethel Woods Arts Centra koji posjeduje mjesto Woodstock festivala, udaljeno oko 160 kilometara od New Yorka.


Direktor muzeja Wade Lawrence rekao je da je fotografija para fotografa Burka Uzzlea uhvatila duh festivala.


“Simbolizira ljubav i zajedništvo festivala. Zaista imamo sreće da su Nick i Bobbi još uvijek ovdje kako bi podijelili svoju priču s nama”, rekao je Lawrence.