Kreativna ideja

Učiteljica pretvorila učionicu u Hogwarts: Uložila vlastito vrijeme i novac, a učenici presretni

P. N.

FOTO/Stacie Lamb, Twitter

FOTO/Stacie Lamb, Twitter

Učiteljica je monotonu učionicu pretvorila u svijet Harryja Pottera te oduševila učenike i javnost. MARYLAND – Učiteljica Staci Lamb predaje engleski jezik u jednoj državnoj školi, a nedavno je postala internetska zvijezda kada je izvela magičnu transformaciju školske učionice. Čitav je prostor preuredila po uzoru na najpoznatiju školu za vještice i čarobnjake – Hogwarts. 


Za dekoriranje klasične učionice, trebalo joj je mjesec dana, a pritom je koristila vlastitu kreativnost i financije. “Harry Potter je knjiga zbog koje sam postala čitateljica. Sjećam se čekanja u redovima samo da bih kupila novu knjigu. Želim da moji učenici dobiju taj osjećaj kada čitamo knjige i kada dođu u moju učionicu”, kaže Lamb, a prenosi MSN.


Dodaje da je mnoštvo stvari za dekoraciju pronašla na garažnim rasprodajama, ali i kod prijatelja i kolega, te na kampusu Sveučilišta Delaware tijekom vikenda iseljenja studenata. Objašnajva da su reakcije njezinih učenika bile dovoljan dokaz da je sve vrijedilo utroška vremena i energije.
FOTO/Instagram


FOTO/Instagram“Djeca obožavaju novi prostor, a posebno osvjetljenje. Cijene vrijeme koje mi je trebalo da to složim i znaju da volim ono što svakodnevno radim”, kaže sretna učiteljica. “Ovakva promjena i magija se može dogoditi i u državnim školama”, dodaje.


FOTO/Instagram


FOTO/InstagramKada je na Twitteru objavila video i fotke svoje nove učionice, sve je postalo viralno. U malo više od tjedan dana, njezin je sadržaj bio podijeljen više od 22 tisuće puta, a prikupila je i gotovo stotinu tisuća “lajkova”.  Lamb kaže da se nada kako će fotke podsjetiti ljude na to koliko su učenici važni, te baciti malo svjetla na mogućnosti edukacije prenosi MSN.