Neobična zadaća

Učiteljica oduševila izborom zadaće. Podsjeća na “Društvo mrtvih pjesnika”

P. N.

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Popis je oduševio tviteraše, a jedan je korisnik učiteljicu usporedio s likom profesora kojeg tumači neprežaljeni glumac Robin Williams u kultnom filmu „Društvo mrtvih pjesnika“Jedna učiteljica iz susjedne nam Bosne i Hercegovine oduševila je roditelje i korisnike na društvenim mrežama zbog genijalnog poteza – izbora zadaće.


Zadaća učiteljice Selme Hasanović Mešić zapalila je društvene mreže nakon što ju je na Twitteru podijelio Jasim Jusuf Jusufović


Selmina zadaća je zapravo popis „zadataka“ za koje smatra da bi ih tijekom ljetnih praznika trebali odraditi njezini učenici iz OŠ Kalesija.
U posljednje vrijeme brojni su psiholozi upozoravali na stres koji doživljavaju učenici zbog „trke za peticu“, a ne ide u prilog ni što je gradivo sve opsežnije.


Selma je odabirom zadaće pokazala da joj je, osim dobrih ocjena njenih učenika i učenica, važno i njihovo mentalno zdravlje te da vodi računa da se razvijaju u sretne i zdrave mlade ljude.


Na popisu njezinih zadataka tako su se našle rečenice poput: „Vidi barem jedan izlazak Sunca“, „Hodaj bos/po travi“, „Napiši jednu priču“, „Gledaj oblake“ i „Ne bacaj smeće“.


Popis je oduševio tviteraše, a jedan je korisnik učiteljicu usporedio s likom profesora kojeg tumači neprežaljeni glumac Robin Williams u kultnom filmu „Društvo mrtvih pjesnika“.– Ovu domaću zadaću, koja kruži internetom, sam ja zadala svojim učenicima (jer sam smatrala, poznavajući ih, da im takva zadaća treba). Zadatke za domaću zadaću sam našla na internetu i malo prilagodila uzrastu svojih učenika. Ovo nije trebalo biti javno i inovativno niti je trebalo zauzimati medijski prostor. Zadaću sam zadala svojim učenicima isključivo jer sam mislila da je to SAMO domaća zadaća i ništa više. Međutim, kad sam vidjela da su roditelji oduševljeni, onako, usputno, kao i mnoge stvari, list koji sam otkucala, isprintala i podijelila učenicima sam fotografirala i postavila na svoj Facebook profil – rekla je učiteljica Selma Hasanović Mešić za Večernji list.


Iako nije njezina originalna, ideja je genijalna, a sudeći po reakcijama roditelja, nitko se ne bi bunio da više profesora i profesorica „posudi“ ovakav sadržaj.