Zlostavljanje učenika

Učiteljica na zadaći njegovog sina napisala: ”Apsolutno patetično!” Sada je pod istragom, a peticijom se traži otkaz

P. N.

Izvor: Facebook/Chris Piland

Izvor: Facebook/Chris Piland

"Alyssa Rupp Bohenek je učiteljica u Valley View koja misli da je u redu zlostavljati i ponižavati njezine učenike i treba je ukloniti", navodi se u kampanji, koja je zasad skupila preko 600 potpisa od potrebnih tisućuJedan je otac javno progovorio nakon što je vidio povratnu informaciju učiteljice o zadaći svoga sina, gdje je učiteljica navela kako su napori mladića ‘apsolutno patetični’ i ‘tužni’.


Chris Piland iz Pennsylvanije, fotografirao je domaću zadaću matematike sina Kamdyna i postavio je na Facebook. “Učiteljica mog sina Kamdyna bila je toliko nepristojna prema njemu i meni cijele godine. Vratio se kući s ovime, a ja sam frustriran činjenicom da bi netko ovo napisao o dječjem radu”, napisao je iznad fotografije.


Njegov sin, koji pohađa osnovnu školu Valley View, vratio se kući iz škole sa zadaćom na kojoj je pisalo: “Apsolutno patetično. Odgovorio je 13 za 3 minute! Tužno.”
Post je ubrzo postao viralan i nije prošlo mnogo vremena nakon što se pojavila internetska peticija, pozivajući školski okrug da otpusti učiteljicu.“Alyssa Rupp Bohenek je učiteljica u Valley View koja misli da je u redu zlostavljati i ponižavati njezine učenike i treba je ukloniti”, navodi se u kampanji, koja je zasad skupila preko 600 potpisa od potrebnih tisuću, prenosi LAD Bible.


Međutim, čini se da se svatko ne osjeća na isti način kao Chris, jer je protu-peticija na Change.com sada također postavljena kao podrška učiteljici, govoreći da njezine akcije – iako ‘pogrešne’ – ne bi trebale dovesti do njenog otpuštanja.


Opis peticije glasi: “To je peticija za potporu Alyssi Rupp Bohenk iz The Valley Wiew da zadrži svoj posao. Ono što je napisala učeniku je pogrešno, to je nešto za što bi se ona trebala ukoriti, ali sigurno ne otpustiti. “


Chris je u novom Facebook postu naveo kako je učiteljica pod istragom školskog odbora. “Zahvaljujući svim naporima i podršci posvećenih ljudi koji su potpisali i podijelili ovu peticiju, sretan sam objaviti da učiteljicu trenutno istražuje školski odbor Valley Viewa”, napisao je.


Školski nadzornik Rose Minniti rekao je: “To je kadrovsko pitanje i rezultati toga neće biti diktirani društvenim medijima. Kao i uvijek, pokušat ćemo učiniti ono što je najbolje za učenike i ono što trebamo učiniti za zaposlenika pod istragom.”