Bila je u Italiji

U strahu od koronavirusa, muškarac vlastitu suprugu zaključao u kupaonicu

P. N.

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Doktor je savjetovao njezinu izolaciju, pa su je suprug i sinovu zaključali u kupaonicu.Litvanski mediji su nedavno prenosili bizarnu priču o muškarcu koji je svoju suprugu zaključao u kupaonicu i odbio ju pustiti van zbog bojazni da od koronavirusa. Oddity Central piše da je policija u glavnom gradu Litve, Vilniusu, nedavno zaprimila poziv uznemirene žene koja je tvrdila da je zaključana u vlastitoj kupaonici i to od strane supruga i dvoje odraslih sinova.


Policija je stigla na lokaciju, ali ubrzo su shvatili da nije riječ o obiteljskom nasilju. Suprug je ležerno objasnio policajcima da je doista zaključao suprugu, ali samo da ju spriječi od zaraze koronavirusom.


“Zaprimili smo dojavu da su suprug i dvojica odraslih sinova odbijali pustiti ženu iz kupaonice nakon što im je priznala da je možda dobila koronavirus”, kazao je glasnogovornik policije Ramunas Matonis.
Žena je nedavno putovala u Italiju gdje je “došla u kontakt s Kinezima”. Suprugu je kazala da se boji zaraze koronavirusom, a umjesto da ju utješi, suprug je pozvao doktora i sve mu prepričao. Doktor je savjetovao njezinu izolaciju, pa su je suprug i sinovu zatim zaključali u kupaonicu.


Muškarac objašnjava da joj nije mislio nauditi već je samo poslušao savjet doktora kao prevenciju od širenja virusa. Prema izvještajima, žena nije prijavila nasilje, ali je svejedno pozvana prva pomoć da ju se odvede na testiranje zbog koronavirusa.


Ispalo je da se suprug bez veze uspaničio jer su njezini nalazi stigli negativni. Iako pomalo smiješna, priča pokazuje razmjere utjecaja panike i straha od koronavirusa, na ljude.