Iskustvo svemira

U Ljubljani otvoren hotel s kapsulama za spavanje. Izgleda kao onaj iz Zagreba

P. N.

Foto: Central Hotel/Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: Central Hotel/Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Turisti koji posjećuju Ljubljanu sada mogu boraviti u prvim kapsulama za spavanje u slovenskoj prijestolnici nakon što je hotelski hotel Central izgradio 10 kapsula u bivšoj prostoriji telefonske centrale.Turisti koji posjećuju Ljubljanu sada mogu boraviti u prvim kapsulama za spavanje u slovenskoj prijestolnici nakon što je hotelski hotel Central izgradio 10 kapsula u bivšoj prostoriji telefonske centrale.


“Ovo je nova priča u Sloveniji”, rekao je Matej Rigelnik, izvršni direktor hotela, prenosi Reuters.


U prostoriji se nalazi deset spavaćih kapsula, a cijeli prostor podsjeća na spavanje u svemirskom brodu. U kapsulama ima mjesta samo za krevet i tu se može samo spavati, pa postoji zajednička kupaonica za goste, kao i ormarići za ostavljanje stvari koji se mogu zaključati.
Slovenija je doživjela je nagli rast turizma otkako je 2004. godine pristupila Europskoj uniji i eurozoni 2007. godine.


Prošle godine broj noćenja stranih turista u Sloveniji skočio je za 15,4 posto, a većina ih je iz Njemačke, Italije, Austrije, Nizozemske i Hrvatske.


Oni kojima nije zgodno ´skoknuti´ do Ljubljane, iskustvo svemirske priče, odnosno, spavanja u svemirskoj kapsuli, mogu iskusiti u Zagrebu. Naime, koncem 2016. godine je u glavnome gradu otvoren Subspace hostel koji je veći od ljubljanskog.


Poseban dojam daju unikatni crteži akademskog slikara i dopredsjednika HDLU Tomislava Buntaka koji je oslikao zidove i strop prostora u kojem se nalaze kapsule, a postaju vidljivi pod ultraljubičastim svjetlom i daju opuštajući dojam zvjezdanog neba.