Naknada štete

Trogodišnjakinja kamenčićem “crtala” po vozilima u Audijevom autosalonu: Sad tata mora platiti štetu

P. N.

FOTO/Wikipedia (Ilustracija)

FOTO/Wikipedia (Ilustracija)

Gledali su aute i razgovarali s osobljem, ostavivši djevojčicu samu.Audijeva auto kuća u Guilinu, južnoj kineskoj regiji Guangxi, tužila je muškarca imenovanog kao Zhao. Razlog tužbe je njegova nestašna trogodišnjakinja koja je ogrebala deset luksuznih auta. Zhao će morati isplatiti naknadu štete veću od deset tisuća dolara, prenosi Oddity Central.  


Zhao je pratio prijatelja u auto kuću, zajedno sa svojom suprugom i kćerkom. Gledali su aute i razgovarali s osobljem, ostavivši djevojčicu samu. Nakon što je djevojčici postalo dosadno u salonu, uzela je kamenčić i krenula “crtati” po desetak vozila. Među njima su modeli Audi Q8 koji se kreće po cijeni o oko 142 tisuće američkih dolara. 


Audi je na kraju tužio oca djevojčice tražeći 28.400 dolara za odštetu. Tvrdili su da je to tek procjena i da bi se iznos mogao povećati nakon procjene štete.
Odluka za naknadom štete je opravdana zbog nemogućnosti prodaje oštećenih auta kao “potpuno novih” nakon što se ponovno lakira. Glasnogovornik auto-kuće kaže da bi prodaja ponovno lakiranih auta mogla kompaniju ostaviti otvorenom za tužbe zbog lažnog reklamiranja. U tom bi slučaju klijentima morali platiti odštetu tri puta veću od cijene auta budu li proglašeni krivima.


Zhao je odbio platiti traženi iznos pa su se na kraju nagodili za deset tisuća dolara.