Kako do novca

TRAŽE SPONZORA Tisuće studentica nude se online bogatim ”šećernim taticama” da bi platile fakultet, a ovako sve funkcionira

P. N.Odlazak na sveučilište je u nekim zemljama pothvat, s time da većina studenata ima dugove vrijedne tisuće funti u godinama koje dolaze. U pokušaju ublažavanja financijskih poteškoća, čini se da se neki učenici prijavljuju na web stranicu seeking.com, kako bi pronašli ‘šećernog tatu’ koji je spreman pružiti financijsku podršku.


Prema podacima na stranici, više od 475.000 studenata u Velikoj Britaniji se obraća bogatim, starijim muškarcima za pomoć, prenosi LAD Bible.


“U prosjeku, studenti primaju mjesečnu naknadu od 2.900 funti, među ostalim pogodnostima, uključujući mogućnosti za umrežavanje, karijeru ili poslovnu prednost. Studenti u Velikoj Britaniji mogu dobiti pomoć pri plaćanju drugih troškova vezanih uz sveučilišta, kao što su knjige”, piše na stranici.


Kako to funkcionira?
‘Šećerne bebe’, kako zovu studentice, kreiraju profil na kojem potencijalnim udvaračima govore točno što traže i koliko. A u prilično jezivom zaokretu, ako se registriraju sa sveučilišnom adresom e-pošte, dobivaju premium račun, navodi britanski Mirror.


Također mogu odabrati udvarače iz popisa kategorija; uključujući tip tijela, dob, etničku pripadnost i visinu, da filtriraju vrste muškaraca koje žele upoznati.


Jedan mlada studentica napisala je na svom profilu: “Tražim nekoga da mi pomogne na način koji je njima prikladan, jer sam ja potpuno fleksibilna, ali prvo ću morati razgovarati o tome.˝


“O svemu možemo pregovarati, po mogućnosti uz čašu vina. Ne želim nikakvu dramu u vezi, samo da se dobro provedemo zajedno što je korisno za oboje. Volim dobre manire i smisao za humor!”, napisala je druga djevojka uz tvrdnju kako nije ´escort´ dama.


Šećerne tate


´Šećerne tate´ koji su se prijavili na stranicu zamoljeni su da navedu koliko zarađuju i svoju neto vrijednost.


Jedan je tako naveo da vrijedi milijun funti i da zarađuje 100.000 funti godišnje.


Na svom profilu napisao je da ne traži samo ‘online’ dopisivanja i fotografije ‘u različitim fazama svlačenja’.


“Uživam u jelu i zabavnom razgovoru s mnogo šale. Zanima me učenje onoga što te motivira i nadam se da ćeš dodati nešto pozitivno u svoj i moj život.˝


“Tražim da se osobno sretnem nakon razgovora ovdje ili telefonom. U početku ne tražim dugoročnu vezu, nego nekoga tko mi je voljan dati predah od stvarnosti”, naveo je na profilu.


Još jedan bogati ´šećerni tata´ napisao je da je ‘geek’ vrijedan nevjerojatnih 5 milijuna funti.


“Vikendi, europski odmori, F1.. Volim žene poput mojih automobila — brze, uglađene i elegantne”, stoji na njegovom profilu.


Dodao je da “beba” mora biti “atraktivna, inteligentna, artikulirana, nepušačica te da zna kako se ponašati javno i privatno.