Pomaganje prijatelju

Topla priča o ljudskosti: Tinejdžer dvije godine štedio da bi prijatelju kupio električna invalidska kolica

Portal Novilist.hr

FOTO/Caddo Hills High School, Facebook

FOTO/Caddo Hills High School, Facebook

U svijetu sumornih naslovnica pozdravljamo toplu priču o čistom srcu, željom za pomoći i prijateljstvu. Tinejdžer Tanner Wilson iz Srednje škole Caddo Hills u Arkansansu, podsjetio je čitav svijet što znači pomoći osobi kojoj je to zaista potrebno. Tanner je primijetio da se njegov školski prijatelj Brandon Qualls muči s invalidskim kolicima, kojima teško upravlja školskim hodnicima. Brandon je svakodnevno osjećao bol u rukama nakon škole, a požalio se i na umor.


Tanner je odlučio pomoći prijatelju, pa je potajno štedio za kupnju električnih invalidskih kolica. Njegova je misija trajala tri godine, tijekom kojih je u tajnosti skupljao novac, radeći poslije škole, prenosi Unilad. 


“Brandon mi je zaista dobra prijatelj i želio sam mu pomoći. Osjećao sam da to trebam napraviti i jednostavno sam to želio. Postoji mnogo ljudi koji imaju problema i kojima je potrebna pomoć. Ponekad si oni sami ne mogu pomoći”, objasnio je Tanner. 
Nova električna kolica pomažu Brandonu da se jednostavnije kreće školom, pomoću tipki na kolicima, umjesto da se oslanja na snagu vlastitih ruku prilikom kretanja u kolicima.


 


Brandon je priznao da je bio šokiran kad je vidio što mu je prijatelj napravio. “Došli su, a ja sam počeo plakati. Ne mogu vjerovati da je to učinio za mene”, prenosi Unilad.