Mlada aktivistica

Teorija zavjere oko Grete Thunberg: Pojavila se “njezina” fotka stara 120 godina

P. N.

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

Fotografija potječe iz arhiva Sveučilišta u Washingtonu.U posljednje vrijeme po društvenim mrežama kruže nevjerojatne teorije zavjere. Iste su povezane s mladom aktivisticom Gretom Thunberg (16), a lavinu komentara je izazvala crno-bijela fotografija stara sto dvadeset godina.


Fotografija potječe iz arhiva Sveučilišta u Washingtonu i pokazuje troje djece koji rade u kanadskom rudniku. Na fotografiji je dijete koje ima pletenicu kakvu često nosi i Thunberg, a djevojke imaju i sličan izraz lica. Povjesničari vjeruju da je fotografija snimljena negdje oko 1898. godine, prenosi New York Post.


Thunberg je postala svjetski poznata nakon što je održala govor na Klimatskom sumitu Ujedinjenih Naroda. Tada je političarima rekla: “Kako se usuđujete? Ukrali ste mi snove i djetinjstvo, svojim praznim riječima.”
Iako je njezin aktivizam moćan, njezina mogućnost za putovanje kroz vrijeme nije, unatoč mnogim teorijama zavjere po društvenim mrežama. Djevojčica na crno-bijeloj fotografiji zaista nije Thunberg, ali komentari na Twitteru i dalje nastavljaju s teorijama. 


“Može li itko doista dokazati da nije iz budućnosti?”, stoji u jednom od komentara na Twitteru.


FOTO/Twitter


FOTO/Twitter“Aha! Zato zapravo odbija letjeti, jer je avioni plaše i ne zna ništa o njima”, napisao je korisnik društvene mreže.


FOTO/Twitter


FOTO/Twitter