Čvrst kao...

Teflon ipak utječe na veličinu muškog spolnog organa: Znatno ga smanjuje

P. N.

Foto Unsplash

Foto Unsplash

Studija iz Italije potvrđuje da muškarci izloženi ovome spoju imaju znatno kraći penis. Ako je prosječna duljina penisa 10 centimetara, oni izloženi spoju imaju prosječno 8.7 cmKada je prije osamdesetak godina stvoren politetrafluoretilen (PTFE) poznat pod nazivom teflon – brzo je postao najbolji prijatelj svakog kućanstva, ali i drugih područja različite primjene. Teflon, ipak, ima svoje nedostatke.


Teflonski lonci u kojima se ne lijepi hrana mogu, naime, utjecati na veličinu muškarčevog penisa, ali i pogoršati kvalitetu muškoga sjemena, piše Geek.hr.


Spojevi koji se koriste u proizvodnji teflonskog premaza  su kancerogeni. Neki od njih su i staklenički plinovi koji pogoršavaju globalno zatopljavanje. Fluorovodici, perfluoroktanska kiselina i perfluorooktan, prilično su štetni za okoliš.
Teflonsko ljuskanje već neko vrijeme zabrinjava stručnjake. Tijekom vremena teflonska površina postaje izgrebana, a teflonske se čestice onda hvataju na hranu koju pripremamo. Dobra je vijest što su te čestice iznimno stabilne, mogu se čuvati u ljudskim i životinjskim tijelima bez štete. Hidrofobne su i odbijaju vodu pa se lako izlučuju stolicom.


No, one ni nisu najveći problem. Puno je opasnije pregrijavanje teflonskih posuda. Kad se previše zagriju, spojevi u premazu počnu isparavati. Pare mogu izazvati simptome slične gripi u ljudi, a ptice mogu i ubiti. Spoj se onda počinje dislocirati na 300 stupnjeva Celzijusa oslobađajući toksične pare.


Tome treba dodati još jedan problem utjecaja teflona na veličinu penisa i plodnost. Studija iz Italije potvrđuje da muškarci izloženi ovome spoju imaju znatno kraći penis. Ako je prosječna duljina penisa 10 centimetara, oni izloženi spoju imaju prosječno 8.7 cm.


Studija koja je objavljena u časopisu Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism tvrdi da su odrasli muškarci skloniji nakupljanju tog spoja u organizmu iz nepoznatog razloga. Autori studije tvrde da su ovi pronalasci iznimno važni za ljudsko zdravlje i mušku plodnost, navodi Geek.hr.