Neobična suradnja

Što istražuju američka vojska i grupa za istraživanje NLO-a? Misteriozna tehnologija o kojoj se ne žele izjasniti

P. N.

FOTO/Umjetnička ilustracija NLO-a, Pixabay

FOTO/Umjetnička ilustracija NLO-a, Pixabay

Puno je pitanja o ovoj neobičnoj suradnji, a prvo je vezano uz porijeklo tehnologije.Američka vojska i grupa za istraživanje NLO-a su udružile snage da bi istražile misterioznu tehnologiju, ali ne žele se izjasniti gdje niti otkuda tehnologija stiže, doznajemo s MSN-a. Organizacija “To The Stars Academy of Arts and Science (TTSA)” koju vodi bivši član benda Blink-182, Dom DeLonge, surađivat će s američkom vojskom da bi “okarakterizirali” tehnologiju opd kontrolom organizacije te ju iskoristili za poboljšanje vojnih vozila. 


Puno je pitanja o ovoj neobičnoj suradnji, a prvo je vezano uz porijeklo tehnologije. “To The Stars” koja je objavila videe na kojima vidimo NLO-e koje potvrđuje mornarica, objavila je na svojoj mrežnoj stranici da su krenuli u “korporativno istraživanje i ugovor o razvoju (CRADA) s komandom američke vojske za borbeni razvoj da bi poboljšali materijale i tehnološke inovacije te razvili poboljšane sposobnosti vojnih terenskih vozila”. 


Vojska osigurava stručnjake i laboratorije


CRADA je oblik dogovora o zajedničkom istraživanju između agencije i savezne vlade te istraživačkih organizacija, djelom akademskih, u kojima se osiguravaju “laboratoriji, osoblje, zgrade, oprema te ostali izvori sa ili bez pojačanja”.
MSN prenosi da je prema mnogim definicijama CRADA-e na saveznim mrežnim stranicama, prebacivanje državnih novčanih sredstava zabranjena. TTSA opisuje svoj doprinos u ugovoru kao “tehnološka riješena” koja uključuju “znanost o materijalima, inženjering za svemir, kvantnu fiziku, energetsku propulziju i aktivnu kamuflažu”. Vojska će osigurati “laboratorije, stručnjake, podršku i sredstava da bi pomogla karakterizirati tehnologije i njihovu primjenu”.


“Naše partnerstvo s TTS-a služi kao uzbudljiv i netradicionalan izvor za nove materijale i transformacijske tehnologije za poboljšanje sustava naše vojske na zemlji”, kaže dr. Joseph Cannon (Army Futures Command ).  U vojnom Centru za terenska vozila veselimo se partnerstvu i nadolazećim potencijalnim tehnološkim inovacijama”, zaključuje u izjavi za medije.


Pentagonov napredni program za identificiranje nebeskih prijetnji


Od kuda dolazi lista tehnologije koju ima TTSA? MSN predlaže da je odgovor – NLO. NLO stoji za sve što ugledamo na nebu, a da predstavlja nešto neobično. Ali, plinovi ili Venera koju vidimo na nebu, ne ostavljaju iza sebe tehnologiju koja je toliko napredna da ju savezna vlada treba “karakterizirati”.


Prema pisanju The New York Timesa, Pentagon je potrošio 22 milijuna dolara (2008. do 2011.) na AATIP (napredni program za identificiranje nebeskih prijetnji), organizaciju čiji je zadatak bio istraživati NLO-e. Program je navodno prikupio metalne i druge materijale koje je tadašnji direktor programa i sadašnji direktor globalne sigurnosti i posebnih programa u TTSA-i, Luis Elizondo, prikupio od neidentificiranih zračnih fenomena.


Kao osovina od titana za spiljskog čovjeka 


U srpnju se pisalo o tome da je TTSA prikupila “nekoliko koemada meta materijala” od “naprednih letjelica nepoznatog porijekla”. Organizacija tvrdi da može pratiti vlasništvo materijala sve do sredine 90-ih godina. Otkuda su isti stigli, nije objavljeno. 


Američka je vlada tijekom proteklih sedamdeset godina u više navrata financirala istraživanja NLO-a, ali očekivati stvarne uzorke tehnologije s tih objekata je sasvim druga stvar – kao i dogovorno istraživanje te razvijanje. 


Ako ova tehnologija postoji i može se primijeniti na vojsku, MSN piše da bi američkim trupama dala prednost na bojišnici. Napominju i da to ne bi ispalo ništa bolje od “davanja spiljskom čovjeku osovinu od titana”. U najgorem slučaju, tehnologija se možda neće moći primijeniti na naše standarde.