Novi brod

Stiže Titanic II, mnogi smatraju da je to loša ideja: “Hoće li se opet zabiti u ledenjak, da bude realno?”

Portal Novilist.hr

FOTO/Wikimedia Commons

FOTO/Wikimedia Commons

Već se nekoliko godina priča o projektu Titanic II, a na društvenim su mrežama komentari oko novog broda podijeljeniViše od sto godina nakon što je Titanic potonuo na dno Atlantskog oceana, stiže nam suvremena replika, Titanic II, koji će ploviti istom rutom.


Titanic je 10. travnja 1912. godine započeo svoje putovanje, a nakon četiri dana zbog sudara s ledenjakom, voda je poplavila brod.


Iako su neki putnici evakuirani pomoću čamaca za spašavanje, prema službenoj stranici The Titanic, od 2,200 putnika i članova posade, smrtno je stradalo njih 1,500.
Kompanija Blue Star Line iz Australije je odlučila poslati Titanic II na originalno putovanje svog prethodnika, iz luke Southampton prema New Yorku.


Brod je dizajniran poput originalnog, a napravljena je i gotovo identična verzija velikog stubišta kojeg se sjećamo iz filma s Leonardom DiCaprijom i Kate Winslet.


Iako su se držali originalnih nacrta, Titanic II će ipak imati puno snažniju strukturu sigurnosti i modernu navigacijsku tehnologiju, prenosi Unilad.


„Blue Star Line će pružiti originalno Titanic iskustvo, dajući putnicima brod koji ima jednak interijer i kabine, uz integraciju modernih sigurnosnih procedura, navigacijskih metoda i tehnologije kojima će se pružiti najviša razina luksuznog komfora“, kaže Clive Palmer, direktor Blue Star Linea koju prenosi Unilad.


Titanic II će primiti oko 2,400 putnika i 900 članova posade, a plovidba bi trebala krenuti 2022. godine.


Mišljenja na društvenim mrežama su podijeljena. Dok neki pozdravljaju mogućnost ukrcaja na Titanic, neki ovu ideju smatraju najgorom do sada.Neki smatraju da je loša sreća poslati brod jednakom rutom kao njegovog prethodnika. Neki se na Twitteru pitaju i hoće li putnici proživjeti jednako iskustvo, pa ih zanima hoće li se brod zabiti u ledenjak – da bude doslovce autentično.