Escoburgeri

Stavili liniju bijelog praha na pecivo burgera: “Ovo je naš hommage Pablu”

P. N.

Izvor: Pablo Escoburgers/Facebook

Izvor: Pablo Escoburgers/FacebookVlasnici burger bar-a u Melbourne-u nadali se da će se kupci nasmijati tematskim burgerima, no neki mještani smatraju da je izbor teme teško ˝progutati˝, te optužuju restoran da veliča nemilosrdnog gangstera, prenosi The Sun.


Jedan je korisnik napisao na Facebooku: “Vi ste idioti! Reći da je ovo loš ukus je podcjenjivanje! Ne bi prošao kroz vaša vrata bez obzira na to koliko su burgeri dobri. Patetično!”

Druga korisnica, koja je izjavila da je kolumbijskog podrijetla, zahtijeva da restoran ponovno razmisli o izboru imena.


Kada je bila pozvana da pokaže račun da dokaže da je tamo jela, odgovorila je: “Namjeravala sam staviti fotografiju osakaćenih i ubijenih u bombaškom napadu iz 1993. koji je skoro ubio moju majku te dodala: “To je dovoljno da se ubije nečiji apetit.”Neki su ih korisnici podržali, jedan je napisao: “Predobro ime, nasmijalo me”, dok je drugi napisao: “Ne mogu čekati da odem tamo. Ja sam iz Indonezije, a ovo je prvo mjesto koje ću posjetiti u Melbourne-u sljedeći tjedan”.


Jedan od specijaliteta Patron Burger-a je burger na kojem se nalazi linija bijelog praha češnjaka na vrhu peciva i lažna američka novčanica od 100 dolara.


Drugi burger dolazi s prozirnom plastičnom vrećicom ispunjenom bijelim prahom i žlicom.


Odgovarajući na kritike, glasnogovornik Pablo Escoburger-a rekao je: “Vrlo smo ponosni na naše hamburgere, ali isto tako razumijemo da je Pablo Escobar bio strašan čovjek koji je uništio živote tisuća Kolumbijaca.


– Mi uopće ne odobravamo, idoliziramo ili promičemo Pabla Escobara ili njegova djela. Međutim, mi smo Australci i znamo kako se smijati s dobrom igrom riječi. Teško je ne uvrijediti nekoga u 2019. godini, rekao je glasnogovornik.