Originalni antikvitet

SRCE IZ VATRENE KUGLE Romantična ideja za valentinovski poklon stigla je ravno iz svemira

P. N.

Photo/Unsplash

Photo/Unsplash

Partnera ili partnericu ćete zasigurno oboriti s nogu ovim originalnim poklonom. Ako naravno, imate koji milijun dolara viška. Mnogi parovi obilježavaju Valentinovo, iako se sve više ljudi protivi Danu zaljubljenih, jer kažu da je to potpuno komercijalan i izmišljen dan. Za sve one koji planiraju drugoj polovici nešto pokloniti, savjetujemo originalni svemirski antikvitet.


Ruski meteorit, pod nazivom “Srce svemira” ide na aukciju 6. veljače. Ovaj je svemirski kamen nastao iz meteorita koji je pao u siberijske planine davne 1947. godine. Širok je 23 centimetra i težak 10 kilograma, javlja Insider. Vatrena kugla kojom je došao, stvorila je masovne zvučne valove koji su lomili prozore i rušili drveća. Zvuči kao odlična metafora za ljubav, zar ne? 


PHOTO/ AK Christie


PHOTO/ AK Christie

Aukcijska kuća Christie u kojoj će se “Srce svemira” izložiti, opisuje kamen kao: “rijetko viđen oblik koji je nastao kao rezultat slučajnog cijepanja duž kristalnih ravnina”, prenosi Insider.


Procjenjuje se da će ponude doseći minimalno pola milijuna dolara, a aukcijska kuća prihvaća i online ponude. U svakom slučaju, “Srce svemira” će nekome biti divan poklon za Valentinovo.