MRI

Sken glave mopsića otkrio surovu stvarnost: “Ovaj slatki izgled nije dobar po životinju”

P. N.

FOTO/Pxhere

FOTO/Pxhere

Iako fotka na prvu možda može biti malo komična, zapravo naglašava način na koji je ova pasmina "izmiješana" kao rezultat ljudske ruke.Preslatki mopsići jedni su od omiljenih vrsta kada su u pitanju čovjekovi najbolji četveronožni prijatelji. Njihove upadljive oči čine ih neodoljivima, a ova mala stvorenja spadaju pod vrste koje se najviše posvajaju, prenosi UNILAD.


Unatoč njihovom prekrasnom izgledu, ekipa se na društvenim mrežama poprilično iznenadila nakon što je jedan korisnik na Twitteru objavio sken svog mopsa.


Glumac i komičar Andy Richter, objavio je sken mopsa i šokirao javnost. “Mops mog prijatelja je posjetio veterinara”, napisao je kraj fotke koja je prikupila više od 131 tisuće “lajka” i oko 16 tisuća puta je “retweetana”. 
Iako fotka na prvu možda može biti malo komična, zapravo naglašava način na koji je ova pasmina “izmiješana” kao rezultat ljudske ruke.


Mopsići izgledaju drugačije od većine pasmina, naročito zbog njihove spljoštene njuške i velikih očiju. Ovakve karakteristike su posljedica selektivnog rasploda od strane ljudi koji su očajnički htjeli postići “najslađeg” mopsa.


Ovo nažalost znači da smo stvorili pasminu koja je drugačija od onoga kako bi originalno trebala izgledati. Njihov neodoljiv izgled vuče i mnoge zdravstvene probleme, probleme s očima, koljenima, alergije, epilepsiju, manjak protoka krvi do glave, probleme s leđima i poteškoće prilikom porođaja.


Veterinar Cowlam kaže: “Kroz ljudsku selekciju, napravili smo ih da izgledaju nalik ljudskim bebama jer je to slatko. Ali nažalost, taj slatki izgled nije vrlo dobar po životinju”, prenosi UNILAD.