Callum Manning

Situacija se preokrenula: Vršnjaci zlostavljali dječaka zbog njegove ljubavi prema knjigama

P. N.

FOTO/Pixabay

FOTO/Pixabay

Callum sada ima više od dvjesto tisuća pratitelja na profilu kojeg je posvetio knjigama.Callum Manning (13) je nedavno krenuo u novu školu gdje su ga zlostavljali zbog njegove ljubavi prema knjigama. Dječak je poželio podijeliti svoje omiljene naslove s prijateljima pa je otvorio profil na Instagramu posvećen upravo tome, prenosi UNILAD.


No, djeca u školi nisu imala milosti pa su ga dodali u grupni razgovor samo da bi siroti dječak vidio kako ga zezaju. Njegova starija sestra Ellis Landreth, o situaciji je napisala objavu na svom Twitter profilu, a zatim je čitavi nemili incident postao viralan.


Callum sada ima više od četiristo tisuća pratitelja na profilu kojeg je posvetio knjigama.
Ellis je u subotu napisala da ne može vjerovati koliko grozna djeca mogu biti. “Moj mali brat je napravio profil na Instagramu gdje piše recenzije i razgovara o knjigama. To su vidjela djeca iz njegove nove škole koja su zatim napravila grupni razgovor, nazivajući ga čudakom, vrijeđajući ga i još ga dodajući u razgovor da on to sve može pročitati”, napisala je dječakova sestra.


Njezina je objava uskoro postala viralna – podijeljena je 23 tisuće puta i prikupila više od 178 tisuća “lajkova”. Ekipa na društvenoj mreži je puna podrške Callumovom pothvatu, a brojne su mu zvijezde i svjetski poznati autori poželjeli sreću.Jedan od prvih komentara na Twitteru stigao je od “Waterstones Gatesheada” koji su dječaku ponudili besplatnu knjigu. “Vrlo smo tužni što ovo čujemo! Pričanje o knjigama je odličan način za sklapanje prijateljstava te otkrivanje naslova koje u suprotnom možda ne bi pročitao! Molim te, reci svome bratu da nastavi s recenzijama”, napisali su u komentare ispod objave od Ellis.


Poruke u ružnom grupnom razgovoru, Callumu su prišile nadimak “tužni čudak” zbog njegova hobija. No, odgovori, komentari i podrška javnosti na društvenim mrežama dokazala je Callumu da nema apsolutno ništa loše u njegovoj ljubavi prema knjigama. Dječakova je majka kazala za BBC: “Zbog toga se osjeća tako dobro, a pritom je poslana i snažna poruka protiv zlostavljanja. Dobili smo poruku sa ‘sretno’ i od jedne žene iz Iraka. Callum je pozvan i u posjetu glavnim uredima Instagrama. Nevjerojatno je, ali na dobar način, što smo nešto negativno uspjeli preokrenuti u pozitivno”.


Jedna od dječakovih najdražih autorica, Caroline Kepnes (“You”) također se javila. Javio se i Matt Haig, autor djela “Reasons to Stay Alive” koji se prisjetio kako je to imati trinaest godina i skrivati ljubav prema knjigama zbog nekih tipova u školi koji te zbog toga zafrkavaju”.


“Mislim da je ovo i najgore i najbolje od interneta. Da, uvijek će postojati cyber-zlostavljači, ali postoje trenutci poput ovih koji riješe zlostavljanje dobrotom”, kazao je Haig.