Jessica Hyer

Seksom platila cijelo školovanje: ‘Brzo sam se navikla na laku lovu, ali ovaj posao me uništio’

Portal Novilist.hr

Foto Facebook

Foto Facebook

U poruci mi je napisao kako nudi veliku naknadu za večeru i spoj te noć u njegovoj kući. Nikad prije nisam bila u takvoj situaciji, ali očajno mi je trebao novac...Jessica Hyer (24) iz Manchestera početkom studija zapala je u dugove. Okrenula se izlascima sa starijim sponzorima, a plan joj je bio, kaže, postati sponzoruša samo na kratko vrijeme. No, ova joj je odluka nanijela teške posljedice. Otvoreno je za engleske medije ispričala sve o životnim okolnostima koje su ju gurnule u prostituciju te zašto se u jednom razdoblju bojala za vlastiti život i završila na terapiji, prenosi net.hr.


Na početku joj je, kaže, išlo odlično. Zarađivala je dobar novac od izlazaka sa starijim muškarcima. Sama se uzdržavala od svoje 16. godine i za tu je tad 19.-godišnjakinju brza zarada bila izrazito privlačna.


Sve samo ne glamurozno


Međutim, ubrzo je shvatila da je druženje sa sponzorima sve samo ne glamurozno. Dapače, pokazalo se to za nju traumatičnim i nadasve opasnim iskustvom, koje je ispričala Manchester Evening Newsu.  Odlučila je izaći u medije sa svojom pričom kako bi svim djevojkama koje sanjaju o “karijeri” sponzoruše predočila mračnu stranu posla.
Godinu dana nakon što je započela studij engleskog jezika i dramaturgije, Jess je doživjela financijski slom. Za fakultet je morala odvojiti 48.000 funti, a posao konobarice nije bio ni izbliza dovoljan da pokrije sve troškove.


Tada je na Facebooku ugledala reklamu za stanovitu mrežnu stranicu, na kojoj mlade djevojke traže sponzore koji ih financiraju u zamjenu za ugodna druženja. Nakon što se registrirala, ubrzo je shvatila na koju kartu igraju.


“Glavna su meta stranice upravo studentice. Čak dobivate premium račun ako imate studentski e-mail”, otkrila je Jess.


Želiš skupe poklone, dobiješ…


“Kada pogledate stranicu, ondje je hrpa fotografija mladih i atraktivnih muškaraca. Isprva pomislite kako će vam oni biti mentori te da vas neće promatrati u seksualnom smislu”.


Naravno da je vrlo brzo shvatila kako je upravo seks glavni cilj te da scenarij sa starijim i bogatim sponzorima koji će je obasipati skupim poklonima i džeparcima uopće ne drži vodu. Umjesto toga, muškarci su tu privilegiju koristili na način da od očajnih studentica traže seks u zamjenu za novac.Na početku je uistinu upoznavala muškarce isključivo za izlaske, koji su joj plaćali između 70 i 150 funti po sastanku, ali kako su njezine financijske okolnosti postajale sve očajnije, Jess je pristala i na seks, znajući da će za to dobiti znatno više novca.


Pri prvom sastanku ovoga tipa, klijent ju je pokupio ispred studentskoga doma u Lamborghiniju.


Očajno joj je trebao novac


“U poruci mi je napisao kako nudi veliku naknadu za večeru i spoj te noć u njegovoj kući. Nikad prije nisam bila u takvoj situaciji, ali očajno mi je trebao novac i odlučila sam riskirati”, kazala je Jess.


Britanska studentica procjenjuje kako je tijekom četiri godine upoznala 50-ak muškaraca na toj mrežnoj stranici. Oni su redom imali od 40 do 50 godina i bavili se različitim poslovima. Neki su bili imućni biznismeni i liječnici, a o nekima je znala vrlo malo.


“Nisu svi prepuni love. Zapravo, neki su u čistom prosjeku”, otkrila je Jess.


Usluge koje su oni tražili od nje, zaista su varirale. Neki samo žele izvesti djevojku na spoj i družiti se poput svakog para, dok drugi traže seks bez granica i zadovoljavanje njihovih fetiša.


Naviknuta na laku lovu


Njezine su joj prijateljice zavidjele na glamuroznom životu, ali samo zato što nisu znale istinu. One su slijepo vjerovale kako Jess zarađuje gomilu novca samo na temelju ležernih sastanaka.


“Bilo me je sram zbog načina na koji ljudi gledaju na seksualni rad”, priznala je.Što je više muškaraca upoznavala, ova je studentica bila spremna na sve veće rizike, a to je na koncu ostavilo dugotrajne posljedice na njezinu mentalnom zdravlju. Određena su joj iskustva ostavila traume, zbog čega je morala krenuti na psihoterapije.


“Jednom kad uđete u taj svijet, naviknete se na laku lovu i teško je izaći. Počnete snižavati kriterije i doslovno riskirati jer očajnički trebate novac. Ja sam ponekad zarađivala i do 600 funti po sastanku, ali ne cijelo vrijeme. Imala sam dovoljno da pokrijem troškove studija i života”, rekla je Jess.


No, polako je počela primjećivati promjene na svojoj psihi te se osjećala izoliranom.


Nisu ju shvaćali ozbiljno


“Neke sam klijente prijavila zbog lošeg ponašanja, ali nikad nisam dobila odgovor jer me nitko nije shvaćao ozbiljno. Ne kažem da su svi muškarci bili loši, ali većina me nije tretirala kao čovjeka”, ispričala je studentica.


Prisjetila se kako joj je jedan sponzor rekao: “Volim izlaziti s manje lijepim djevojkama poput tebe jer one imaju manje samopouzdanja.”


“Za njih ste vi samo seksualni ulog”, upozorila je Jess druge djevojke.


Ova je studentica prošle godine uspjela vratiti kontrolu nad svojim životom i maknula se od posla koji ju je uništio. Želja joj je raditi kao psihoterapeutkinja i pomagati djevojkama koje se upuštaju u opasne pothvate kao što je bio njezin, prenosi net.hr.