Podsvijest ima komentar

Sanjate bivšeg partnera iako ste davno okončali vezu? Evo što to znači

P. N.

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Prema jednoj studiji, bivše partnere podjednako sanjaju i žene i muškarciSanjati bivšeg partnera, bez obzira jeste li vi okončali vezu ili ste bili ostavljeni, zna biti poprilično zbunjujuće iskustvo. Često se pitamo je li to znači da partnera želimo natrag ili se možda iza takvog sna krije nego posve drugo značenje. 


Ne postoji osoba koja u nekom kontekstu nakon prekida nije sanjala bivšeg partnera. Zna se dogoditi da bivše ljubavne veze sanjamo čak i kad je prošlo poprilično puno vremena od prekida. Dobra vijest je što nemate razloga za brigu, takva vrsta snova je posve normalna i veoma česta. 


Prema jednoj studiji provedenoj u Sjedinjenim Američkih Državama od strane “Amerisleep” organizacije bivše partnere podjednako sanjaju i žene i muškarci. U većini slučajeva snovi su intimne i seksualne tematike.
Liječnica Latisha Rowe je za američki online magazin Hello Giggles objasnila da prostora za paniku nema, čak i ako sanjamo bivšeg partnera u vlastitom krevetu.


“Ako iza sebe imate turbulentnu vezu ili ste izašli iz izrazito seksualne veze, koja, nažalost, nije zadovoljila vaše potrebe, kroz snove naša podsvijest to pokušava korigirati. U tomu slučaju kroz naše snove pokušavamo proživjeti odnos kakav smo zapravo htjeli.


Znači naše želje i očekivanja koja smo imali od propale veze pokušavamo korigirati kroz naše snove”, objasnila je liječnica Latisha Rowe.


Što znači da naša podsvijest kreira “Što bi bilo da je bilo” scenarij u kojem proživljavamo sve ono što smo zapravo htjeli proživjeti s bivšim partnerom. Stoga se idući put nemojte zbuniti ako nakon par mjeseci sanjate partnera kojeg ste već preboljeli jer ne znači svaki san da ga očajnički želite natrag.