Super ideje

Samo spakirajte kofere: Idealne destinacije za odmor i nezaboravne trenutke mame i kćerke

P. N.

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Idealno bi bilo kada biste svoje putovanje pretvorile u pravu malu avanturu – red odmora i lijenog ugađanja sebi, red pustolovine i bogatstvo kulturnih sadržaja koji će vas ostaviti bez daha.Najbolje što možete pokloniti majci, definitivno je putovanje. Ponovno ćete se povezati, proživjeti nezaboravne trenutke, zajedno učiti o novim lokalitetima, kulturama, upoznati nove ljude, stvoriti nove teme za razgovor i odmaknuti se od svakodnevice koja je gotovo po definiciji stresna. Nakon što vas je ona godinama vodila na izlete i putovanja, sada je vrijeme da i vi pokažete svoje organizacijske sposobnosti, dobar ukus i smisao za uživanje. 


Također, imat ćete priliku pokazati majci što ste sve naučili, kako su njene odgojne metode utjecale na vas, što volite i kako se snalazite u nepoznatim situacijama. Kada zajedno proživite trenutke na putovanju, imat ćete bezbroj tema za razgovor kada se vratite s putovanja i toliko zabavnih trenutaka.


Idealno bi bilo kada biste svoje putovanje pretvorile u pravu malu avanturu – red odmora i lijenog ugađanja sebi, red pustolovine i bogatstvo kulturnih sadržaja koji će vas ostaviti bez daha.
Portugal koji nudi povijesno i kulturno bogatstvo u kombinaciji s ugodnom klimom i bajkovitim gradovima. Skandinavija sa svojim fjordovima i gradovima u kojima je urbana kulturura toliko snažna i opijajuća. Maldivi na kojima ćete izbrisati sav stres i uživati u potpuno drugačijoj kulturi koju ste ikada mogli zamisliti. Ovo su top tri destinacije s kojima sigurno nećete pogriješiti ukoliko ih izaberete kao odredište koje želite istražiti s mamom.


Portugal


Cijeli je Portugal kao živa razglednica, ali Porto i Lisabon posebno su šarmantni. Spojite ova dva grada i uživajte u ukusnoj portugalskoj kuhinji, šarenilu i optimizmu koji je sveprisutan. Upijte sunce na fantastičnim plažama, ali i izdvojite vrijeme za istraživanje Colombo Mall, jedan od najvećih trgovačkih centara u Lisabonu pa si slobodno dajte oduška. Dozvolite si i malo boemstva u četvrti ukrašenoj neravnim cestama Bairro Alta.


FOTO/Flickr


FOTO/FlickrOtkrijte veličanstveni Mosteiro dos Jeronimos koji je remek-djelo Manueline i gotičke arhitekture. Zasladite se tartom u Manteigariji koju loklaci preporučuju kao mjesto gdje su napravljeni najbolji kolači u Lisabonu. U Portu ne propustite prošetati dokom Ribeira uz rijeku Douro ili jednostavno uživati ​​u jednoj od najljepših i najživljih četvrti povijesnog centra Porta. Potražite jednu od najljepših knjižnica na svijetu gdje je nastao Harry Potter. Posjetite Palacio da bolsa u Portu koja je pod UNESCO-vom zaštitom. I kušajte portugalska vina koja će vas oduševiti.


Skandinavija


Stockholm, Kopenhagen, Oslo, Malmo, Aarhus samo su neki od gradova koje ne smijete propustiti doživjeti. Moderne metropole sa svojim živim i bogatim centrima, ribarska dela, arhitektura i lokalna hrana, neka ne izostanu s vaše bucket liste. Pronađite lokalne vodiče koji će vam otkriti sve tajne života na sjeveru i učiniti da se osjećate poput lokalca. Od bajkovitih dvoraca do živopisnih i privlačnih građevina, od najstarijih i najstarijih zabavnih parkova na svijetu do nekonvencionalnog znanstvenog centra u Kopenhagenu, od najvećeg akvarija u sjevernoj Europi do najvećeg muzeja na otvorenom na svijetu, od pomno dizajniranih parkova do restorana koji poslužuju nevjerojatne menije…


FOTO/Flickr


FOTO/FlickrU Oslu posjetite zgradu Opere, a u Stockholmu Kraljevsku palaču. Muzeji u svakom od ovih gradova su čarobni pa možete organizirati i nezaboravnu turu muzejima. Mogućnosti su razne, stoga sastavite kvalitetan itinerar ili se vratite još koji put kako biste vidjele sve što niste stigle, a voljele biste doživjeti.


Maldivi


O Maldivima je gotovo sve ispričano i teško da možete pronaći i jednu osobu koja na svojoj wish listi nema Maldive. U isto vrijeme su i uzbudljivi, avanturistički i lokalitet koji će probuditi u vama avanturistice u potrazi za adrenalinom, a s druge strane će vam pružiti vrhunski spa doživljaj za koji ćete poželjeti da traje vječno. Ovo je definitivno luksuzna destinacija koja će vas razmaziti na toliko nivoa. Čista plava voda, bijele pješčane plaže i luksuzni bungalovi koji su smješteni iznad vode.


FOTO/Hippopx


FOTO/HippopxOdmarališta nude najbolje kuhinje iz cijelog svijeta u više fantastičnih restorana kako bi zadovoljili svaku vašu kulinarsku želju. Osim što nude podvodne avanture, ovdje možete isprobati i sportove na vodi ukoliko ste sportski tipovi. Od Jet skiija do paraglidinga i FlyBoarda, neće vam biti dosadno na otocima! 


Čim se stiša fama oko koronavirusa, znate što vam je činiti. Pronađite destinaciju idealnu za vas dvije i spakirajte kofere.