Nečista posla

Sakrili 50 kg kokaina u kutije sapuna u prahu. ‘Čistimo ulice od kriminalaca’

P. N.

Foto:  São Paulo Police

Foto: São Paulo Police

Kada je policija došla u dućan, vlasnik je pokušao pobjeći u svom automobilu zajedno s kokainom. Pronađeno je 50 kilograma kokainske paste u tabletama, što se moglo pretvoriti u 200 kilograma za prodajuKada je policija u São Paulu pronašla 50 kilograma kokainske paste skrivene u kutijama sapuna u prahu, koje su kupci nesvjesno kupili u susjednom supermarketu, prvo se našalila na Twitteru.


“Čistimo ulice od kriminalaca”, ponosno su objavili uz fotografiju.


Istražitelji su kasnije priznali da su bili zbunjeni. Detektiv Olívio Gomes Lira rekao je za Guardian: “Nikad nisam pronašao nešto slično. Prvi put sam našao kokain u kutiji za sapun.”

Sve je počelo u ponedjeljak kada je jedan kupac otišao u svoj lokalni supermarket da kupi kutiju sapuna u prahu i u njoj pronašao tabletu prešane kokainske paste.


Nakon što se žalio, prijetili su mu članovi bandi. Drugi je čovjek također kupio kutiju sapuna u prahu, a kad je i on pronašao tabletu, otišao je u svoju lokalnu policijsku postaju.


Kada je policija došla u dućan, vlasnik je pokušao pobjeći u svom automobilu zajedno s kokainom. Pronađeno je 50 kilograma kokainske paste u tabletama, što se moglo pretvoriti u 200 kilograma za prodaju.


49-godišnji vlasnik dućana i troje zaposlenika su uhićeni, a policija istražuje jesu li i oni uključeni. “Prva hipoteza na kojoj radimo je da ih je netko stavio na policu za prodaju greškom”, kazao je Lira.


Brazilska kokainska zapljena u razdoblju od siječnja do svibnja porasla je za 70% u odnosu na prošlu godinu.