Monty Python

Rendžeri pronašli neobičnu zmiju. Objavili fotografiju pitona sa tri oka

Portal Novilist.hr

Službenici za divlje životinje u Australiji podijelili su na Facebooku fotografije neobičnog reptila kojeg su pronašli rendžeri.Rendžeri iz “Northern Territory Parks and Wildlife” na službenom su Facebook profilu podijelili fotografiju neobičnog reptila. Riječ je o zmiji s tri oka koju su pronašli rendžeri u blizini Darwina.


Neobičan reptil je na obje strane glave imao po jedno oko, dok mu je treće sa strane, prenosi portal UPI.


Komisija objašnjava da je rendgenskim snimkom otkriveno da su sva tri oka u potpunosti funkcionirala.
Stručnjaci kažu da su sumnjali da zmija ima dvije glave, ali rendgen je pokazao da je riječ o jednoj lubanji s dodatnim prostorom za oko.“Općenito je prihvaćeno da se oko vjerojatno razvija vrlo rano tijekom embrionalne faze razvoja”, navodi se na Facebooku. “Vrlo je malo vjerojatno da je to zbog okolišnih čimbenika i gotovo je sigurno da se radi o prirodnoj pojavi, jer su malformirani gmazovi relativno česti.”


Dužnosnici kažu da je zmija, koju su rendžeri nazvali Monty Python, stara oko 3 mjeseca kada je pronađena, ali je ubrzo preminula.


“Nevjerojatno je što je uspio preživjeti tako dugo u divljini sa svojim deformitetom. Borio se za hranu prije nego li je prošlog tjedna preminuo“, rekao je rendžer Ray Chatto za NT News.