Neobična rastava

Razveo se od supruge bez njezina znanja: Sad ga lovi policija

P. N.

FOTO/PxHere

FOTO/PxHere

"U ovom slučaju, gospodin se odlučio razvesti, ali jedini problem je što je ostavio suprugu izvan čitavog procesa" kazao je okružni policajac.Rastave su kompliciran period u životu svakog para koji se odluči razići, ali jedan je čovjek iz Teksasa igru odnio na višu razinu. Paul Nixon (51) navodno je podnio zahtjev za rastavom i istu finalizirao, bez da je njegova supruga znala za to. LADBible prenosi da Nixona trenutno lovi policija, a optužen je za krivotvorenje nakon što se otkrilo da su papiri koje je predao, dobiveni prijevarom. 


Papiri su predani dan nakon Valentinova, a sudac ih je potpisao u travnju, što znači da je Nixonov brak zakonski nevažeći. Ali, jedna je osoba potpuno izostavljena iz čitave situacije – njegova supruga. Tri mjeseca kasnije, sirota je žena otkrila “tajnu rastavu” i kontaktirala policiju.


Kaže da je njezin suprug predao zahtjev za razvod, a zatim se i razveo, bez njezinog pristanka i znanja. Nakon istrage, otkrilo se da je Nixon lažirao potpis supruge, kao i onaj javnog bilježnika.  Potpis javnog bilježnika na ovakvom dokumentu znači da su sve činjenice na papiru istinite.
Okružni policajac Mark Herman, za The New York Post je izjavio da rijetko kada vide ovakvo nešto.


“U ovom slučaju, gospodin se odlučio razvesti, ali jedini problem je što je ostavio suprugu izvan čitavog procesa. To je kršenje zakona ovdje u Teksasu. Njegova je supruga bila vrlo iznenađena. Počela je otkrivati stvari, pa je tako otkrila da njezin suprug troši na nakit. Kada se s njime zbog toga suočila, on joj je rekao da su ionako razvedeni”, kaže Herman.


Policija je od tada vratila na snagu Nixonov brak. “Oni su još uvijek zakonski u braku. Lažni papiri za rastavu su povučeni”, dodaje Herman.