Marljivi Victor

Rasplakao svijet: Dječak svaku večer provodio pod uličnom lampom, onda se saznala bolna istina

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot YouTube

Foto Screenshot YouTube

Ispostavilo se da si dječakovi roditelji ne mogu priuštiti provođenje struje u ionako skroman dom pa je Víctor bio primoran učiti uz svijeću, a onda se dosjetio da može iskoristiti svjetlost ulične lampeMOCHE Svake večeri jedan je dječak sjedio ispod ulične lampe u gradu Mocheu u Peruu. Uočila ga je i tamošnja policija, pregledavajući snimke sigurnosnih kamera. Budući da pored njega nikad nije bilo odrasle osobe, isprva je pobudio sumnju.


Kad su zumirali snimku, shvatili su da dječak zapravo nešto zapisuje u bilježnicu. Policijska postaja video je odlučila objaviti na svojoj službenoj Facebook stranici, a detalji slučaja koji su ubrzo isplivali na površinu rasplakali su mnoge, javlja Jutarnji.


Naime, dječak sa snimke je 12-godišnji Víctor Martín Angulo Córdoba, a siromaštvo i život bez struje natjerali su ga da svoje domaće zadaće piše na cesti, pod svjetlom ulične lampe.
Víctorova posvećenost školi zabilježena sigurnosnim kamerama postala je pravi viralni hit – video je do sad pogledalo više od pet milijuna ljudi, a lokalni novinari uspjeli su doći do njegove obitelji.


Ispostavilo se da si dječakovi roditelji ne mogu priuštiti provođenje struje u ionako skroman dom pa je Víctor bio primoran učiti uz svijeću.


– Jednog dana mi je rekao: ‘Ako nastavim ovako, izgubit ću razum! Bolje da izađem van dovršiti domaću zadaću’, prepričala je Víctorova majka Rosa Angulo Córdoba, prenosi portal Oddity Central.


Dodala je kako se njezinu sinu, pogrbljenom nad svijećom, često kočio vrat, no svoje školske obveze nikad nije zanemario.


– Uz sve to, redovito pomaže u kućanskim poslovima i čuva naše ovce od kojih zapravo i živimo – kaže majka.Nakon što je Víctorova priča dospjela u javnost, javio se i gradonačelnik Mochea, koji je obećao kako će iz vlastita džepa njegovoj obitelji platiti uvođenje struje.


– Samo želim pomoći svojoj obitelji. Želim se školovati i postati policajac te zaustaviti korupciju, izjavio je ovaj odličan učenik šestog razreda osnovne škole.