Rastrošan vikend

Računovođa ukrao velik novac od poslodavca, pa ga potrošio na kokain i prostitutke: ‘Zlostavljali su me’

Portal Novilist.hr

FOTO/Facebook

FOTO/Facebook

Računovođa kompanije "Mr. Clutch" na sudu je tvrdio da su ga na poslu zlostavljali, a prostituke i kokain su mu poslužile kao bijeg iz svakodnevnice. Računovođa koji je rekao da su ga zlostavljali na poslu, ukrao je 260.000 funti od svojih poslodavaca. Zatim je u jednom vikendu potrošio 170.000 funti na kokain i prostitutke. Daily Mail izvještava da je Darren Carvill (38) priznao da je ukrao novac od tvrtke za servisiranje automobila „Mr. Clutch“.


Prema njegovom odvjetniku Jamesu Rossu, počeo je posjećivati prostitutke i kupovati kokain kao način da se nosi s niskim samopoštovanjem, govoreći da je većinu svog života zlostavljan. Sudu je ispričao da je Carvill postao ovisan o životu „na visokoj nozi“, okružen „glamuroznim“ ljudima i drogom.


Na sudu je otkriveno da je počeo slati lažne isplate nakon što su ga navodno zlostavljali na poslu. Priznao je ukupno 18 optužbi za prijevaru, a osuđen je na dvije i pol godine zatvora.
Carvill kaže da je proveo vikend u društvu prostitutki i kokaina, tvrdeći da „želi otići uz prasak“, kada je saznao da će ga uhvatiti.


“Imao je vrlo nesretan život. Veći dio svog života bio je zlostavljan. Patio je od vrlo niskog samopoštovanja, a kaže da je bio dobar radnik koji je svoj posao obavljao vrlo dobro“, kaže Ross, a prenosi MSN.  “Kaže da mu šefovi nisu pokazali ništa osim ljubaznosti. Ali osim vlasnika, postojala je barem jedna osoba koja ga je podvrgnula podsmijehu i pokrenula lavinu.”


Ross kaže da je Carvil na poslu postajao sve nesretniji, koristeći svoj noćni život kao bijeg. Carvillove akcije gotovo su gurnule tvrtku u stečaj, a neki od njegovih kolega otišli su bez plaće do pet mjeseci.


Jedan od direktora tvrtke, Alfred Abdulla, rekao je Daily Mailu da je Carvill bio “poštovan i pouzdani zaposlenik”, ali da su Carvellovi postupci doveli do toga da je kao vlasnik, morao posuditi novac od članova obitelji da bi spasio svoj posao.