Šest zlatnih tema

Pronašli ste “onog pravog”? Onda je vrijeme da postavite ova škakljiva pitanja

P. N.

FOTO/Pixnio

FOTO/Pixnio

Ako ste sigurni da je vaš partner "onaj pravi" s kojim ćete provesti ostatak života, ne oklijevajte postaviti neka škakljiva pitanja. Prvih nekoliko mjeseci romantične veze s pravom se naziva “razdoblje medenog mjeseca”. Pronašli ste super partnera i zabavljate se putujući, istražujući restorane i objavljujete prve zajedničke fotke na društvenim mrežama. 


Nakon nekog vremena, stiže onaj presudni trenutak i pitanje: “Je li to to?”. Ako je odgovor potvrdan, onda prelazite u novi stadij veze, onaj u kojem si međusobno otkrivate neke intimnije tajne.


Ako ste sigurni da je vaš partner “onaj pravi”, onda BoldSky savjetuje da postoji nekoliko stvari koje je potrebno priznati u prvih godinu dana veze, da poslije ne bude onih čudnih trenutaka i minuta šutnje. 


Bivše veze
Svakako jedno od najškakljivijih pitanja, je ono o vašim bivšim partnerima. O tome je važno razgovarati s vašim sadašnjim partnerom. Osoba s kojom namjeravate provesti život, trebala bi znati neke detalje iz vaših prethodnih veza.


Nećete se sigurno rastopiti i pričati kako vam je bivši u srednjoj školi pisao ljubavne romane, ali valjalo bi porazgovarati o nekim problemima na koje ste nailazili i razlozima zbog kojih su te veze prekinute. Vaš će vas partner podržati i biti će mu lakše, ako ste nekada bili u toksičnoj vezi zbog koje i sada imate problema s povjerenjem. Kućica s ogradom


Sigurno već na prvom “dejtu” nećete ugnjaviti pratnju vašim idealnim mjestom za život u budućnosti. Nećete se odmah baciti na objašnjavanje i slikovit prikaz vaše buduće kućice s ogradom, četiri psa i orhidejama u dnevnom boravku.


Ali, kada vaša veza krene onom “to je to” putanjom, ova je tema jedna od onih o kojoj morate raspravljati. Bolje je ranije saznati što vaš partner misli i koji su njegovi planovi, da jednog dana ne bi bilo “nisam ja to tako planirao/la”. Financije


U prvim mjesecima veze je poprilično nepristojno partnera ispitivati o njegovoj plaći. Naravno, ako se pripremate za zajednički život, nije loše raspraviti i o financijama.


Volite li potrošiti dio plaće na novu torbicu, a vaš partner štedi svaku kunu za novu opremu za vježbanje? Te se stvari trebaju znati i raspraviti.


Iako je novac nažalost važan faktor u današnjem svijetu, ima i “boljih” razloga za prekid, a ne financije o kojima se može lijepo raspraviti i sastaviti plan i program. Budućnost i djeca


Možda netko odmalena već zna da želi djecu i zna koliko ih želi. Možda netko i u tridesetima još nije siguran želi li djecu. Takva se tema obavezno mora raspraviti sa partnerom.


Važno je sjesti i razgovarati o budućnosti, pogotovo onoj koja bi mogla uključiti djecu. Koliko djece želite imati i hoće li netko ostati doma brinuti se za njih ili ćete oboje raditi, pitanja su na koja se svakako treba odgovoriti prije nego li “uletite” u nešto što možda neće dugo trajati, budete li izbjegavali ovakva pitanja. Vaše mentalno zdravlje


Ako ste pronašli partnera s kojim ćete provesti ostatak života, on/a bi trebao/la znati sve o vama. U slučaju da ste imali ili još uvijek imate, bilo kakvih problema s mentalnim zdravljem, važno je o tome razgovarati.


Bilo da se radi o depresiji, anskioznosti, napadima panike ili bilo čemu što vas sprječava da uživate u životu punim plućima, vrijeme je za razgovor.


Budete li razgovarali o tome s vašim partnerom, veća je mogućnost da shvati o čemu se radi i samim time vam pruži svu potrebnu pomoć i podršku u kriznim situacijama. 


Obiteljska dinamika


Nije važno je li vaš partner upoznao vašu obitelj ili ne, ali svakako bi trebali s njime razgovarati o dinamici vaše obitelji. Predstavite mu članove svoje obitelji, razgovarajte o tome u kakvim ste odnosima i zašto s nekim možda niste u dobrim odnosima.


Ako imate neke konflikte s članovima obitelji, vaš bi vam partner mogao pomoći da stvari sagledate iz druge perspektive i možda čak i riješite problem. Uostalom, razgovor o obiteljima svakako će maknuti stres sa samog upoznavanja – oboje ćete otprilike znati što vas očekuje. Seksualna očekivanja 


Tijekom prve godine veze, važno je otkriti vašem partneru imate li nekih fizičkih ili zdravstvenih problema. Intimni su odnosi sastavni dio veze koji je vašem partneru možda vrlo važan, a možda i nije.


Te je stvari potrebno znati, isto kao što je važno napomenuti i patite li od seksualno prenosivih bolesti ili zdravstvenih tegoba. Nije na odmet niti provjeriti privlače li vas iste stvari u pogledu intimnih odnosa, da se ne bi kasnije ugodno ili neugodno iznenadili. Razgovor bi svakako trebao pomoći vašem budućem odnosu, zaključuju s BoldSkyja.