Zabranjeno pušenje

Prisjelo mu paljenje cigarete ispred restorana. Vlasnik nasrnuo na njega aparatom za gašenje požara

P. N.

FOTO/Jon Bird, Facebook

FOTO/Jon Bird, Facebook

Situacija je eskalirala kada jedan muškarac nije htio prestati pušiti.UTAH – Alex Jamison je vlasnik restorana smještenih u Salt Lake Cityju. Nakon što se kraj restorana našao Jon Bird koji je odbio ugasiti cigaretu, Jamison mu je u lice usmjerio aparat za gašenje požara i pošpricao ga njegovim sadržajem, prenosi LADBible.


U videu možemo čuti Jamisona koji Birdu objašnjava da se nalazi u “području za goste” u kojem ne smije pušiti. Jamison se zatim svađa s Birdom i još jednim muškarcem, dok jedna žena snima. Dotična je upitala vlasnika restorana: “Hoćete li ga zbilja pošpricati s tim aparatom za gašenje požara?” Jamison na to odgovara da Bird mora ugasiti cigaretu.


Situacija je eskalirala kada je Bird nastavio pušiti, a Jamison mu “uperio” aparat u lice te ga nakratko “pošpricao” prije nego li se odmaknuo. Bird je muškarcu pored sebe rekao da zove policiju. “Zovi policiju. Ne možeš je***o pušiti ovdje”, odgovara Jamison.
Bird je snimku objavio na Facebooku uz opis: “Pripazite na ovog tipa u Gallivan Centeru. Moram dobiti informacije o njemu. Napao me i pobjegao prije nego li je stigla policija. Zna li itko odvjetnike koji bi mogli pomoći? Nikada nisam pomislio da će se ovako nešto dogoditi”, piše Bird.


U razgovoru za WSBT, Bird kaže da je u trenutku incidenta volontirao na festivalu umjetnosti, kada mu je zaštitar navodno rekao da smije pušiti u spomenutom prostoru. Zakon američke savezne države Utah kaže da je pušenje u krugu 7.6 metara od ulaza u neku poslovnicu, ilegalno.


FOTO/Jon Bird, Facebook


FOTO/Jon Bird, FacebookNa mjesto događaja je stigla policija Salt Lake Cityja, ali Jamison je do tada već nestao. Policija potvrđuje da istražuju slučaj, ali odbijaju komentirati. Bird je prema pisanju LADBiblea unajmio odvjetnike s kojima će podnijeti tužbu.


FOTO/Jon Bird, Facebook


FOTO/Jon Bird, FacebookU izjavi za KSL TV Jamison se Birdu ispričao: “Nisam ponosan na svoje ponašanje. Dozvolio sam si da me situacija uznemiri i pretjerao sam. Zaštitnički sam nastrojen vlasnik malog posla koji je na stotine ljudi zamolio da ne puše blizu naše terase zbog naših gostiju i gostiju naših susjeda. Pokušavam biti učtiv i obično imam dobru komunikaciju. Više sam ga puta tijekom dana pitao da ode u prostor namijenjen pušenju, ali nisam trebao reagirati na osjećaj nepoštovanja. Dugujem drugoj strani ispriku i volio bih se iskupiti koliko god trebam. Nisam mu mislio učiniti ništa nažao. Naš je posao posvećen borbi za životinjska prava i to mora uključiti i druge ljude. Žao mi je”, stoji u izjavi.