Dalmatinac Wiley

Preslatki dalmatinac Wiley sa srcem na njušci: “To je dvadesetak kilograma smotanosti, sreće i ljubavi”

Sanda Milinković

FOTO/Wiley, Instagram

FOTO/Wiley, Instagram

Pas se zove Wiley, a njegova vlasnica kaže da ju nisu privukle neobične točkice na njegovu tijeluPreslatki dalmatinac sa “srcem” na njušci, postao je prava senzacija na Instagramu. na toj ga društvenoj mreži prati više od 160 tisuća ljudi, a ljudi su ga počeli prepoznavati i na ulici.


No, najbolje ga poznaje njegova vlasnica Lexi Smith (26) koja je neodoljivog psa opisala u nekoliko odabranih riječi: “dvadesetak kilograma zaigranosti, smotanosti, gladi, nespretnosti, pljačljivosti, znatiželje, blesavosti, ludosti” te “sreće i ljubavi”, prenosi VT.


“Niti jedna količina fotografija nikada neće moći potpuno prikazati sve što je on i koliko mi znači, on je moj najbolji prijatelj”, kazala je sretna vlasnica.
Pas se zove Wiley, a Smith kaže da ju nisu privukle neobične točkice na njegovu tijelu. “Došao je iz legla koje je imalo jedanaest štenaca, od čega osam muških. Bilo mi je teško odabrati. Srce je bilo tamo, ali nije se još potpuno formiralo do točke za koju sam vjerovala da će ostati, jer se točkice dalmatinaca mijenjaju kako rastu. Odabrala sam ga jer mi je uzgajivačica rekla da on jedino spava, mazi se i jede, tako da smo već imali puno toga zajedničkoga”, objašnjava Smith.


FOTO/Wiley, Instagram


FOTO/Wiley, InstagramNakon selidbe u Colorado gdje je Smith odrasla, svoj je rast započeo i Wiley. Ubrzo, više nije bio štene. “Wiley ima više osobnosti u tom malenom tijelu od bilo kojeg drugog psa kojeg sam upoznala”, ponosna je Smith. Wiley živi u okruženju koje je savršeno za njegovu energičnu osobnost – okružen je prirodom i planinama.


FOTO/Wiley, Instagram


FOTO/Wiley, Instagram“Zaista smo sretni što živimo u Coloradu i imamo prekrasna mjesta gdje se može igrati i istraživati. Obožava planinarenje i odlazak u jedan od mnogih velikih parkova za pse”, otkriva Smith. No, Wiley ponekad zna biti tvrdoglav, za što Smith kaže da je jedna od odlika ove vrste pasa.


FOTO/Wiley, Instagram


FOTO/Wiley, Instagram“Njegove prave vrline dalmatinera me uvijek nasmijavaju. Obično je to smijuljenje uz odmahivanje glavom ili smijeh nastao zbog potpune frustracije radi njegove tvrdoglavosti, ali to je sastavni dio kada imate ovu vrstu. Ako se ne možete nasmijati i biti kreativni po pitanju pronalaska rješenja i treniranja ovih osobina, život s dalmatinerom bi bio pravi izazov”, zaključuje Smith.


FOTO/Wiley, Instagram


FOTO/Wiley, Instagram“Zaista sam sretna s Wileyjem. Ima najbolje srce i ne pričam samo o onome na njegovu nosu. Voli svakoga koga upozna i uvijek je uzbuđen oko stvaranja novih prijateljstava. Relativno je jednostavan za treniranje i najbolji je partner za pustolovinu. Traži tako puno pažnje i praktički je zakačen za mene, ali to je ono što volim kod njega”, kaže vlasnica ovog neodoljivog psa.