Spašavanje ugrožene vrste

Prekrasna fotografija vraća nadu u spas vrste: Odrasla tigrica šeta uz svoje bebe

P. N.

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

Ushićeni komentari nisu izostali.Na Twitteru je osvanula prekrasna fotografija koja pokazuje da je broj tigrova u divljini Indije, nakon godina opadanja, napokon u porastu, prenosi LADBible.


Fotka prikazuje odraslu tigricu koja šeta uz svojih petero mladunaca u Nacionalnom parku Dudhwa. Na društvenim ju je mrežama podijelio Parveen Kaswan, konzervator koji radi za indijsku šumsku službu. 


“Ovo je magična fotografija. Prebrojite mladunce kraj tigrice. Znam da će ljudi biti ushićeni nakon što ovo vide. Napori pomažu u tome da se ova vrsta odmakne s ruba izumiranja”, stoji u opisu fotke.
Od objave, fotka je podijeljena više od tri tisuće puta i dobila je više od 15 tisuća “lajkova”. Kaswan je kasnije dodao: “Fotograf se svima zahvaljuje. To je i svrha konzervatorske fotografije, dati pravu poruku masama”. 


Ushićeni komentari nisu izostali, jer nakon što su spašene divovske kornjače, možda nam se vrate i tigrovi. “Nadam se da će doživjeti duboku starost. Nadam se da će im šuma dobro poslužiti. Nadam se da će ljudska vrsta dati šansu Zemlji. Hvala na ovoj objavi, shvaćam da je rad za njih veće zadovoljstvo od svega ostaloga”, napisao je jedan korisnik ispod objave.


“Prekrasno! Tako sam sretna što vidim da ova magična bića rastu i napreduju”, “Kako prekrasna fotografija! Kako neka budala uopće može razmišljati o tome da ubija ove divne životinje?”, samo su neki od komentara oduševljenih ljudi. 


Nakon “cenzusa na tigrove” koje je usvojila vlada Indije, državna populacija tigrova je narasla za 33 posto tijekom protekle četiri godine. Od 2018. godine, njih 3,159  živi u divljini. No, još uvijek se smatraju ugroženom vrstom iz razloga što ih je na čitavom svijetu preostalo tek 3,900.


FOTO/Twitter Screenshot


FOTO/Twitter ScreenshotWorld Wildlife Fund (WWF) na ovu temu kaže: “Nakon stoljeća opadanja, ukupan broj tigrova je počeo rasti. Temeljeno na najboljim dostupnim informacijama, njihova populacija raste u Indiji, Nepalu, Butanu, Rusiji i Kini. Otprilike ih 3,900 živi u divljini, ali potrebno je još posla da bi se ova vrsta zaštitila ako im želimo osigurati budućnost. U nekim predjelima, poput Sjeveroistočne Azije, još uvijek su u krizi zbog opadanja brojki”, prenosi LADBible.