"The Falcon's Flight"

Predstavljeni planovi za najveći i najbrži vlak smrti: Tko je za vožnju?

P. N.

FOTO/Qiddiya, Twitter

FOTO/Qiddiya, Twitter

U trenutku kada postigne najveću brzinu, vlak smrti će juriti brzinom od 240 kilometara po satu.Predstavljeni su planovi za najveći, najduži i najbrži vlak smrti na svijetu, koji se gradi u Saudijskoj Arabiji, prenosi LADBible.


Glavna atrakcija u tematskom parku Qiddya, nositi će naziv “The Falcon’s Flight”. Radove izvodi američki operator za zabavne parkove, Six Flags, a park će biti smješten četrdeset kilometara dalje od Riyadha. 


Kompanija je svoje planove otkrila na ceremoniji u parku, kada su podijelili i video koji otkriva da će se vozilo sastojati od četiri nosača i šesnaest sjedala. U trenutku kada postigne najveću brzinu, vlak smrti će juriti brzinom od 240 kilometara na sat.
Vožnja će se (naravno) sastojati i od nekoliko vrlo snažnih padova, a osobe koje se budu vozile u vlaku, moći će uživati u prekrasnom pogledu na zabavni park.


Michael Reininger izvršni službenik u kompaniji “Qiddiya Investment”, kaže da je cilj tematskog parka “stvoriti nevjerojatne uspomene i trenutke oduševljenja”.


Park će se protezati na više od trideset tisuća hektara i ukupno će sadržati dvadeset i osam atrakcija i vožnji, koje će biti podijeljene u nekoliko podskupina. Predsjednik kompanije “Six Flags”, David McKillips, kaže da će otvorenje parka 2023. godine biti korak u “bogatu kulturu i povijest”. “Brend ‘Six Flags’ je započeo 1961. godine kada smo otvorili naš prvi park, ‘Six Flags Over Texas’, što je bilo na temu šest zastava koje su jednom letjele iznad Teksasa”, prenosi LADBible.