Ljubavna priča

Prava ljubav nema roka trajanja: Par obnovio zavjete povodom 75. godišnjice braka

Portal Novilist.hr

FOTO/Pixabay

FOTO/Pixabay

Divna ljubavna priča stiže iz Engleske, gdje se dugovječni par voli jednako kao i prvog dana njihova zajedničkog života. Jim Richardson (95) i njegova žena Irene (94) odlučili su povodom svoje dijamantne godišnjice obnoviti zavjete. Prekrasna ljubavna priča stiže s LADBible-a koji prenosi vijest o paru umirovljenika čija ljubav jednostavno ne poznaje rok trajanja.


Jim i Irene su se upoznali kada je on imao tek dvadeset, a ona devetnaest godina. Jim je tijekom vožnje bicikla sa svojom djevojkom, kleknuo na koljeno i zaprosio ju. Vjenčali su se 12. travnja 1944. godine, a zajedno imaju četvero djece, osam unučadi, devetero praunučadi i jednog prapraunuka.


Njihov je brak dugačak i sretan, ali Jim žali što nije svojoj pokojnoj majci zahvalio u originalnom govoru kojeg je održao tijekom svadbe. Njihova praunuka Sandra Taylor (52), isplanirala je proslavu kojom će par obilježiti dijamantnu godišnjicu te obnoviti zavjete.
Tijekom ceremonije, par je stajao u jednakoj poziciji kao i prvog puta, a tijek proslave su uskladili s originalnim vremenom prvotne ceremonije.


„Sve je prošlo fantastično. Imamo njihove fotografije koji prikazuju kako izlaze na prednja vrata. Bili su vrlo uzbuđeni oko svega. Blagoslov je bio prekrasan“, izjavljuje Sandra za LADBible.


Sandra dodaje i da je obnova zavjeta značila da se Jim može zahvaliti svojoj pokojnoj majici. „Zamolila sam da se u molitvu ubaci zahvala njegovoj majci za sve što je napravila za njegova života“.


Irene je odabrala pjesmu koja će se pjevati tijekom ceremonije – „All Things Bright and Beautiful“.


„Sve bih napravio ponovno. Ponosan sam na svakog člana naše obitelji“, izjavljuje Jim, a njegova Irene dodaje: „Uvijek možemo doći jedni drugima s problemima. Ovo je bio prekrasan život.“Sandra kaže da je tajna njihovog dugog i sretnog braka kompromis.

„Jedno drugoga vole i pričaju o svemu. Mislim da je to rutina – znaju gdje će ići i što će raditi. To svakako ima veze s njihovom dugovječnosti. Kažu da ne postoji tajna dugom i sretnom braku – samo treba pobijediti dan za danom, kako dolaze“, prenosi LADBible.