Seksualni život

Postoji li određeni broj koliko često bi se parovi trebali seksati? Stručnjaci odgovaraju na to pitanje

P. N.

Foto Pixabay

Foto Pixabay

Ono što je zapravo važnije za parove, umjesto "hvatanja" za neke statistike, jest gledanje na seks kao na satisfakciju. Cilj je na kraju biti seksualno zadovoljan, a ne ciljati na neke tjedne brojke - tvrdi dr. Peter KanarisBez obzira na vaš ljubavni status, seks je uvijek komplicirana i osjetljiva tema. Kada parovi uđu u ozbiljniju vezu te krenu živjeti skupa, često se dogodi da seksualni život trpi te počne opadati… A tu su onda još i bračni parovi, kao i oni koji su dugo godina skupa. Koliko bi se često parovi trebali seksati? Eksperti kažu da to ovisi o paru, ali je jednom tjedno neki uobičajen broj, piše MSN. 


– Ono što je zapravo važnije za parove, umjesto “hvatanja” za neke statistike, jest gledanje na seks kao na satisfakciju. Cilj je na kraju biti seksualno zadovoljan, a ne ciljati na neke tjedne brojke – tvrdi dr. Peter Kanaris, njujorški seks terapeut, a s njime se slaže i Linda De Villers, profesorica psihologije na Sveučilištu Pepperdine. 


– Trebate biti seksualno aktivno onoliko često koliko se i vi i vaš partner osjećate dobro. Ako možete reći da je seks bio zadovoljavajući i ispunjavajući, to je onda najvažnije. 
De Villers dodaje i kako bi seks trebao biti planiran, posebice ako par ima djecu. 


– Ako par ima djecu ili druge obaveze, onda pomaže imati planirani seks. Ako ga ne planirate, moguće je da ga nećete ni imati. 


Što ako jedna osoba u vezi ili braku želi imati više seksa od druge? 


– To je jedan od čestih problema s kojima sam se susretao. Kada jedan partner ima nisku seksualnu želju, onda to može biti udarac na samopouzdanje i ego drugoga partnera – kaže dr. Peter Kanaris dodajući kako bi parovi u tom slučaju trebali iskreno komunicirati o intimi.