DJ Wika

Poljska penzionerka rastura po noćnim klubovima: “Život ne završava kada napunite 70”

Portal Novilist.hr

Foto Reuters

Foto Reuters

Noćni klubovi u Varšavi se mogu pohvaliti da kod njih gostuje najstariji DJ u Poljskoj. Duhom vrlo mlada penzionerka pušta glazbu i neopisivo uživa u doživljaju.S Reutersa nam stiže vijest o vremešnoj bakici koja rastura u noćnim klubovima u Poljskoj. Wirginia Szmyt (80) ima jedinstvenu modnu kombinaciju koju čine žute traperice, cipele sa šljokicama, crveni ruž i slušalice. Njezino scensko ime je DJ Wika i drži titulu najstarijeg DJ-a u Poljskoj. 


Szmyt nema vremena za lagane šetnje ili razgovore o bolesti. Vremešna gospođa radije spakira svoju CD kolekciju, miksetu i laptop, te krene davati ritam plesnom podiju varšavskih noćnih klubova. “Ne zanima me sviđa li se nekome ili ne, to što ja plešem i skačem iza konzole, jer ne mogu puštati glazbu i biti mirna. Kada puštam glazbu, osjećam ritam, osjećam melodiju”, prenosi Reuters.


Svjesna pozitivnog utjecaja glazbe na um i tijelo, DJ Wika je sama naučila svoj posao. Umirovljenica već dvadesetak godina radi kao DJ, a postala je i vrlo popularna. Svakog ponedjeljka navečer, Szmyt zabavlja oko tisuću ljudi u klubu Hula Kula. Odlično ruši stereotipe i ohrabruje starije građane, a pušta im svakakvu glazbu – od disca i rocka, do sambe i balade.

“Ne uklapam se u stereotipe vezane za starije osobe. Ne vidim zašto bi moje godine odlučivale o mojim životnim normama”, rekla je za Reuters bivša učiteljica. “Radila sam s mladim ljudima i zadržala sam svoj mladenački izgled i očekivanja. Moja poruka mladima je da vaš život ne završava kada navršite sedamdeset. Znali bi reći da imaju četrdeset i da su već stari. A ja sam duplo starija od njih. Ali nisam stara, nikako.” objašnjava Szmyt.