New York

Policija morala blokirati ulicu jer je roj od 40.000 pčela “napao” štand s hot dogom

Hina

Reuters

Reuters

Nekoliko njih je, odjeveno u zaštitna odjela uz pomoć posebnog uređaja nalik usisavaču u roku od sat vremena 'posaugalo' cijeli roj. U posebnom kontejneru 40.000 pčela je transportirano u novi dom na Long IslanduPolicija je u utorak u rano poslijepodne bila prisiljena blokirati dio 43. ulice i Broadwaya nakon dojave da je suncobran nad jednim štandom za prodaju hot doga preplavio golem roj pčela.


Vjeruje se da je oko 40.000 pčela doletjelo ondje iz košnica na vrhu jednog od manhattanskih krovova zbog velike vrućine.


Nesvakidašnji prizor privukao je brojne prolaznike i turiste koji su se blizu Times Squarea zatekli u utorak u vrijeme ručka.
Poseban odjel njujorških policajaca zadužen za pčele brzo je stigao na mjesto događaja.


Nekoliko njih je, odjeveno u zaštitna odjela uz pomoć posebnog uređaja nalik usisavaču u roku od sat vremena ‘posaugalo’ cijeli roj. U posebnom kontejneru 40.000 pčela je transportirano u novi dom na Long Islandu.


Tijekom incidenta nitko nije ozlijeđen, kazala je glasnogovornica njujorške policije Sophia Mason, uz smijeh dodavši da su pčele »jednostavno u vrijeme ručka sletjele na jedan hot dog«.