Royal Albert Hall

Pjevačica u Londonu htjela nastupiti u haljini inspiriranu zastavom EU. Morala se – presvući

Portal Novilist.hr

FOTO/Twitter

FOTO/Twitter

Operna je pjevačica prije nastupa zamoljena da promijeni haljinu, jer bi se mogla "pogrešno interpretirati". Britanska operna pjevačica Anna Patalong pjevala je u šest nastupa tijekom koncerta “Classical Spectacular” u dvorani Royal Albert Hall. Za posljednji je nastup pjevačica odjenula haljinu inspiriranu zastavom Europske unije, prenosi BBC. Pjevačica je nosila žutu haljinu s plavim pojasom oko struka, iznad kojeg su bile vidljive zlatne zvjezdice. Patalong je vrat ukrasila ogrlicom sačinjenom od više malenih zvjezdica. 


Producent događaja, Raymon Gubbay Ltd, predložio je Patalong da obuče drugačiju haljinu za nedjeljni nastup jer je “žuta haljina otvorena za pogrešnu interpretaciju”. Annin muž, operni pjevač Benedict Nelson, na društvenim je mrežama tvrdio da je od “njegove žene zatraženo da presvuče svoju žuto plavu haljinu jer su boje previše provokativne”. U odvojenoj je objavi napisao: “Ako ne možete uživati u tri sata koncerta jer izvođač na sebi ima vidljive zlatne zvjezdice na tri minute, onda morate porazgovarati sami sa sobom.” prenosi BBC. 


Nelson je zatim i objavio fotografiju svoje žene u spornoj haljini. Iz kompanije Raymond Gubbay Ltd za BBC su poručili da su primili pritužbu člana publike zbog sporne haljine. Rekli su i da to nije odigralo ulogu u donošenju njihove odluke. Napisali su da je razlog za promjenom haljine taj što je ozračju klasičnog koncerta više odgovarala crvena svečana haljina koju je pjevačica nosila prethodnih večeri. 

“The Classical Spectacular” koncert je opisan kao najpopularnije klasično izdanje u Ujedinjenom Kraljevstvu, a održava se već trideset godina. Finale nastupa je obilježeno izvođenjem domoljubnih pjesama poput “Rule Britannia”. Spomenuta je pjesma napisana 1740. godine, a tradicionalno se izvodi na seriji koncerata pod nazivom “Night of the Proms”. 


Iz BBC-ija pišu da haljina pjevačice Patalong nije bio jedini način na koji je iskazala potporu Europskoj uniji. Njezin je suprug podijelio video u kojem pjevačica pjeva tekst pjesme “Rule Britannia” uz glazbu Beethovenove “Ode radosti” koja je svojevrsna himna Europske unije.