Manifestacija

Pisanicom do Uskrsa: Pogledajte kako izgleda Uskrs pod maskama u Bjelovaru

Portal Novilist.hr

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

 Grad je prigodno okićen, a građani će, pogotovo oni najmlađi, moći svakog vikenda uživati u raznolikom programu u središtu gradaBJELOVAR Manifestacija Pisanicom do Uskrsa počela je danas u Bjelovar, a trajat će sve do 20. travnja. Grad je prigodno okićen, a građani će, pogotovo oni najmlađi, moći svakog vikenda uživati u raznolikom programu u središtu grada.


Sve će popratiti i izlagači sa širokom ponudom na štandovima i u kućicama. Gradski muzej Bjelovar za ovu priliku održava izložbu na kojoj će predstaviti 70 najstarijih uskrsnih čestitki, među kojima najstarija datira iz 1899. godine.


Povod za izložbu je i 70. rođendan te ustanove koji slave ove godine pa je sve u znaku toga broja. U Muzeju je moguće vidjeti i najstariju hrvatsku pisanicu koja datira iz 15. stoljeća i glavni je motiv manifestacije.


Foto Davor Kovačević


Foto Davor Kovačević

Manifestaciju Pisanicom do Uskrsa obogatit će i neizostavni Moto zečevi koji će mališane zabavljati, kako danas, tako i 20. travnja. Tu je i potraga za pisanicama u središnjem parku koja će se održati 20. travnja.


Svakako valja spomenuti da je, uz Grad Bjelovar i Gradski muzej Bjelovar, ostvarenju ovoga projekta pridonijelo puno ustanova, udruga i pojedinaca poput osnovnih škola, vrtića, Narodne knjižnice “Petar Preradović”, Udruge žena Gudovac, Udruge OSIT, Centra za inkluziju i socijalne usluge, Likovnog udruženja Bjelovar, White City Ridersa, Cvjetnog ateljea Marina te Koestlina i svih izlagača.


Kako je to izgledalo ove subote u Bjelovaru pogledajte u fotogaleriji Darka Kovačevića.