Kuda ide ovaj svijet

Piće s okusom manekenki Pauline i Monike: Poljaci proizveli pivo od vaginalnih bakterija

P. N.

Piva u čast yoni

Piva u čast yoni

Odmah ćemo reći, nije clickbait, odnosno ako su lagali nas, onda… Jer, naravno ima onih koji sumnjaju u čitav poduhvat i tvrde da se samo radi o mudroj marketinškoj kampanji i ljudima željnima pažnje i novcaVaša bolja polovica ne mari za vaš pivski trbuh, ne smeta joj niti što ste strastveni kušač svakojakih piva, pa i onih s karamelom, no baš se pitamo što će vam reći kad poželite kušati ovaj novitet koji nam dolazi iz Poljske.


Složit ćete se, možda se pitajući je li ipak slavenska znanost otišla predaleko, da se sasvim sigurno radi o velikom iskoraku na polju pivarstva. Zahvaljujući crowdfunding kampanji, dakle zainteresiranih ima, poduzetni su Poljaci proizveli pravo, hm kako to mislite, vaginino pivo. Prije nego vas obuzme sumnjičavost, zamislite kako se opijate zlatnom tekućinom slavenske manekenke.


Odmah ćemo reći, nije clickbait, odnosno ako su lagali nas, onda… Jer, naravno ima onih koji sumnjaju u čitav poduhvat i tvrde da se samo radi o mudroj marketinškoj kampanji i ljudima željnima pažnje i novca.
No, hajmo još malo o pivu. Poljska pivovara “The Order of Yoni” (“Yoni” na sanskritu označava ženske genitalije) svijetu u pubu Biała Małpa u Katowicama predstavila je prvo pivo dobiveno od dobrih bakterija, laktobacila, koji proizvode mliječnu kiselinu i održavaju zdravu vaginalnu floru. 
Svoje su dobre bakterije za pivo dale manekenke Paulina i Monika. Kako je objašnjeno, ginekolog je uzeo razmaz, a potom je laboratorij u Poznanu izolirao nužno potrebnu bakteriju koja inače održava zdravu kiselost rodnice, a sada eto proizvodi i pivu.


Pivica košta 25 zlota, oko 45 kuna. Žene su, naravno, odmah pitale jesu li manekenke testirane na spolno prenosive bolesti, a iz pivovare su žurno odgovorili da su prošle pregled.