Snaga volje

Paralizirani učenik ustao se iz kolica kako bi preuzeo diplomu

P. N.

Foto: Hillsborough County Public Schools

Foto: Hillsborough County Public Schools

18-godišnji Kolton Smith izjavio je da je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila u lipnju prošle godine. Izletio je iz kamiona jer nije bio vezan. Odlučio je pričati svoju priču kako bi inspirirao druge te ohrabrava ljude da se uvijek vežu dok vozeUčenik srednje škole u Floridi, koji je ostao paraliziran od struka naniže prije manje od godinu dana, našao je snagu i odlučnost da ustane iz kolica i preuzme diplomu na završetku srednje škole.


18-godišnji Kolton Smith izjavio je da je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila u lipnju prošle godine. Izletio je iz kamiona jer nije bio vezan. Odlučio je pričati svoju priču kako bi inspirirao druge te ohrabrava ljude da se uvijek vežu dok voze.


“Sljedeće što znam je da sam bio na leđima i gledao u nebo. Zahvaljujem Bogu svaki dan što mi je dopustio da ostanem na ovoj zemlji”, kazao je Kolton za WFTS.
Kolton je igrao nogomet u srednjoj školi u Durantu i želio se pridružiti vojsci, sada planira upisati se na Sveučilište Southeastern i studirati ekonomiju.


“Ako imate ozljedu, možete svladati sve što želite”, rekao je Smith, koji je naveo da nije shvatio da je dobio stajaće ovacije kad je uspio hodati na maturi.


“Bio sam usredotočen na hodanje, gledao sam u noge. Nisam ni znao da svi stoje”, rekao je Smith WFTS-u.


“Kad sam bio na pozornici i čuo kako svi vrište samo sam se nasmiješio. Nisam mogao ništa učiniti osim osmijeha”, dodao je.


U četvrtak su javne škole u okrugu Hillsborough na Facebooku objavile da je vidjeti Koltona kako hoda bio emotivan i inspirativan trenutak.


“Kolton je bio paraliziran od struka naniže nakon užasne prometne nesreće prošlog ljeta. Bio je odlučan ustati iz svojih invalidskih kolica i prijeći preko pozornice kako bi dobio diplomu. U strahopoštovanju smo zbog tvoje upornosti, Koltone. Čestitamo!”, napisali su uz video.