Terapijske životinje

Ovo je Lilou, prasac koji u zračnoj luci pomaže ljudima koji se boje letenja

Hina

REUTERS

REUTERS

S kapetanskom kapom na glavi i crveno nalakiranim noktima LiLou prolazi kroz metal detektore i juri prema dijelu zračne luke za odlazak putnika. Tamo pozira za selfije, njuška i zabavlja putnike uz glazbuSvinje možda ne mogu letjeti no LiLou, terapijski prasac, želi olakšati putovanje zrakoplovom putnicima.


Petogodišnja svinja i njezina vlasnica Tatyana Danilova, dio su jedinice zračne luke San Francisco koja spaja terapijske životinje s putnicima koji strahuju od letenja.


S kapetanskom kapom na glavi i crveno nalakiranim noktima LiLou prolazi kroz metal detektore i juri prema dijelu zračne luke za odlazak putnika. Tamo pozira za selfije, njuška i zabavlja putnike uz glazbu.
“Ljudima je drago da im nešto skrene misli s putovanja bez obzira na to putuju li na odmor ili lete poslovno”, kaže Danilova. “Svi su veseli i na trenutak zastanu i nasmiju se i kažu ‘to je odlično’”.


Kad ne zabavlja putnike u zračnoj luci LiLou živi s Danilovom u njezinu stanu u San Franciscu gdje jede povrće i bjelačnevine, spava u vlastitom krevetu i šeta naseljem.


Danilova kaže da se LiLou voli družiti s ljudima ali ne voli da joj itko prilazi s leđa.


U životinjskoj jedinici u zračnoj luci su i psi svih uzrasta i pasmina.


REUTERS


REUTERS