Krila spasa

Ovi nevjerojatni piloti besplatno prevoze pse diljem države kako ih se ne bi eutanaziralo

P. N.

Izvor: Wings Of Rescue, Facebook

Izvor: Wings Of Rescue, Facebook

Volonterski piloti s avionima daruju svoje vrijeme za prijevoz avionima pasa koji žive u prenatrpanim skloništima i premještaju ih u skloništa u drugim dijelovima zemlje kojima su potrebni psi koji se mogu usvojiti. Mnogi psi se usvajaju gotovo odmah nakon slijetanjaSkloništa za životinje smještena u pojedinim dijelovima SAD-a preplavljena su psima lutalicama koji traže dom, dok druge regije imaju vrlo malo kućnih ljubimaca u lokalnim skloništima. U regijama s prenapučenim skloništima mnogi psi se uspavaju, jednostavno zato što sklonište ne može zbrinuti velik broj pasa koji svakodnevno dolaze s ulica.


Wings Of Rescue, nevjerojatna je organizacija s misijom preraspodjele pasa i to na genijalan način – pomoću aviona.


Volonterski piloti daruju svoje vrijeme za prijevoz avionima pasa koji žive u prenatrpanim skloništima i premještaju ih u skloništa u drugim dijelovima zemlje kojima su potrebni psi koji se mogu usvojiti. Mnogi psi se usvajaju gotovo odmah nakon slijetanja.


Neprofitna organizacija sa sjedištem u Kaliforniji nastala je 2009. godine i od tada je spasila više od 12.000 pasa od eutanazije, prenosi Earth Porm.
Predsjednik i suosnivač organizacije, Yehuda Netanel, izjavio je za Los Angeles Daily News: “Ili to radimo ili psi umiru, tako da je izbor jasan.”


Wings Of Rescue počeo je sa samo jednim pilotom, a sada broj raste. Piloti volonteri i donacije, omogućavaju da se spasi sve više pasa. Samo ove godine očekuju da će spasiti čak 7.000 pasa; to je više od 50% broja pasa koje su mogli spasiti u ukupno 6 godina.


Organizacija prevozi pse pomoću privatnih i čarter zrakoplova, a svaki let košta oko 80 dolara po psu. Nitko ne prima plaću, cijela organizacija dobro funkcionira zahvaljujući dobrodušnim volonterima i velikodušnim donacijama.