Promijenite svoju rutinu

Ove godine uz naše prijedloge izbjegnite “šablonsko” Valentinovo i gužve po restoranima

Mija Dropuljić

FOTO/Pixabay

FOTO/Pixabay

Realno, u kinima i restoranima će biti gužva. Romantična večer u jednom od popularnih restorana nakon koje slijedi izlazak u kino, naravno, sjedala su ljubavna i film je po mogućnosti ljubavne tematike – jeste se prepoznali u ovom opisu Valentinova?


Negdje između svojoj boljoj polovici ste poklonili tako tipičan poklon u obliku aktualnog parfema, buketa cvijeća ili seksi donjeg rublja. No, okrenite se te večeri malo oko sebe. Nije li restoran pun parova? Nije li kino puno parova? Ne izmjenjuju li svi iste poklone?


Najjednostavnije je organizirati takozvano šablonsko Valentinovo. No, zašto ove godine ne biste promijenili svoju rutinu za Valentinovo i uživali u ne tako tipičnom izlasku u dvoje? 


Kuhajte večeru od par sljedova u dvoje
Romantičnu večeru možete tako jednostavno organizirati unutar svoja četiri zida i ta večera može biti puno bolja od one u restoranu. Prije svega imate potpunu privatnost, a zajedničko kuhanje parove dodatno zbližava.


Podijelite međusobno poslove i skuhajte vaše najdraže jelo ili isprobajte neko posve novo o kojem već tjednima pričate. Tijekom kuhanja pustite vaše najdraže zajedničke pjesme, a kada je večera napokon gotova prigušite svjetla, upalite svijeće i uživajte u hrani i priči bez gledanja na sat. 


Kino zamijenite kazalištem


Čini se kao banalna zamjena, no ima nešto tako magično u kazalištu da se naprosto ne može uspoređivati s kinom. Uz to postoji ta teatralnost oko samog odlaska u kazalište. Budite odvažni i odaberite predstavu ili žanr koji nikad do sada niste gledali. Bilo iskustvo dobro ili loše, podijelili ste ga zajedno i nakon predstave možete komentirati kako je komu to iskustvo bilo.


Provedite Valentinovo u prirodi


Odvojite se od užurbanosti svakodnevnog života, mobitel ostavite sa strane i uputite se na jednodnevni ili višednevni izlet u prirodu. Hrvatska, ali i naše susjedne zemlje nude brojne prirodne ljepote, samo je na vama koju vrstu izleta želite odabrati – aktivniju planinarsku rutu ili ugodnu šetnju uz neko jezero ili u nekom nacionalnom parku.


Isprobajte novu fizičku aktivnost


Zašto za Valentinovo ne biste otišli na prvi sat jahanja ili sportskog penjanja u dvoranu? Zašto ne biste zajedno isprobali kuglanje ili otišli na sat plesa? Parovi koji zajedno isprobavaju nove stvari i stvaraju neka nova iskustva puno su povezaniji, a možda putem otkrijete i neku novu zajedničku strast. 


Netflix&chill


Nema apsolutno ništa loše u tome da svoje Valentinovo provedete uz najdraže grickalice i maraton najdražeg filmskog serijala ili aktualne serije. Izgasite mobitel i sva svijetla u stanu, zavalite se zajedno na kauč uz veliku porciju kokica i naredne sate gledajte svoje najdraže filmove do kasno u noć.