Pasja posla

Ovaj slatki labrador spašen je dok je čekao red na eutanaziju. Danas je najbolji pasji klizač na svijetu

P. N.

Izvor YouTube screenshot

Izvor YouTube screenshot

Labrador Benny bio je tek nekoliko tjedana star kada ga je sadašnja vlasnica spasila od eutanazije. Pet godina nakon, postao je najbolji pasji klizač na ledu.Da u svakome čuči nekakav potencijal, potvrđuje priča o jednom neobično sretnom psu. Naime, petogodišnji labrador Benny sa svojim malim klizaljkama čitave dane provodi na ledu, posve opčinjen ovom, za pse krajnje neobičnom, aktivnošću.


Klizanje na ledu njegova je strast otkako ga je njegova vlasnica, bivša trenerica klizanja Cheryl Del Sangro iz Las Vegasa, prvi puta dovela na led prije četiri godine.


Cheryl je Bennyja posvojila dok je bio još štene u skloništu, u redu za eutanaziju. Njegova buduća vlasnica nije imala srca ostaviti milog psića da ga uspavaju, no tada zasigurno nije ni slutila kakvi sve potencijali čuče u njemu.
Pri prvom doticaju s ledom Benny je, za razliku od ostalih pasa, reagirao fantastično i do te mjere zabavljeno da mu je oduševljena vlasnica napravila par malih klizaljki za prednje šape te pod svoje okrilje uzela prvog učenika na četiri noge.


Benny sada trenira barem jednom u dva tjedna, a pri svakom treningu uči nove trikove i pokrete. Njegova vlasnica tvrdi da su tražili svugdje ima li pasa sličnih njemu, no nisu našli ni jednog, prenosi Mirror.