Preslatki Piglet

Ovaj preslatki mješanac inspirira mnoge: Rođen je potpuno slijep i gluh

P. N.

Preslatki Piglet/Foto Instagram

Preslatki Piglet/Foto Instagram

Njegova vlasnica pokrenula je program Piglet Mindset Outreach kojim se nastoji naučiti djecu kako se suočavati sa svakodnevnim izazovimaPreslatki mješanac jazavčara i čivave Piglet postao je zvijezda društvenih mreža zbog njegovih neobičnih osobina. Naime, rođen je s lijepom ružičastom dlakom i u potpunosti gluh i slijep, ali to ga ne sprječava da ima veseli stav čime su oduševljeni njegovi obožavatelji na Instagramu.


Piglet je udomljen od strane američke veterinarke Melisse Shapiro, prenosi VT, a ona se u njega zaljubila upravo zbog atipičnog izgleda i slatkoće. Odlučila je njegove fotografije stavljati na Instagram gdje je pas uskoro postao zvijezda pa trenutno ima više od 200 tisuća obožavatelja, ali njegova popularnost nije dosegla tu razinu samo zbog izgleda.


Piglet je u jednoj američkoj školi učenicima naveden kao primjer prevladavanja nedostataka, a nakon što su učenici to dobro prihvatili njegova vlasnica je pokrenula program Piglet Mindset Outreach. Navedenim programom nastoji se naučiti djecu kako se suočavati sa svakodnevnim izazovima.
Iako je Shapiro prvotno htjela udomiti Pigleta na kraće razdoblje, on je ipak postao njezin najbolji prijatelj. – Potrebno je puno s njime raditi i on je kao da imate posao punog radnog vremena, ipak je to pas s posebnim potrebama. Ali on je toliko sladak i nisam ga mogla nikako vratiti u azil nakon što sam ga udomila. Bio je toliko uplašen i često je jako lajao, a zbog posebnih potreba ljudi se boje udomiti takve pse.


Njegova vlasnica naglašava kako joj dođe kao nagrada kada vidi ljude koji su inspirirani Pigletom, a najbolje od svega je što novac koji zaradi od njegove Instagram stranice Shapiro donira u razne udruge.