SaunAudi

Ovaj je tip pretvorio svoj auto u putujuću saunu: Ima drvene panele, termometre i peć kraj volana

Portal Novilist.hr

FOTO/REUTERS

FOTO/REUTERS

Zajedno s prijateljima je dva tjedna radio na ovom projektu, a njegov auto – sauna, sada nosi ime SaunAudiWillem Maesalu (29) je svoj žuti Audi 100 Avant pretvorio u putujuću saunu, prenosi Toronto Sun.


Ideja mu je pala na pamet još prije nekoliko godina, kada je shvatio da bi mu iznajmljivanje saune za proslavu rođendana bilo preskupo.


Zajedno s prijateljima je dva tjedna radio na ovom projektu, a njegov auto – sauna, sada nosi ime SaunAudi.
Ima sve značajke poput tradicionalne finske saune: drvene panele, termometre i peć kraj volana.


Za korištenje saune Maesalu stavlja dimnjak u poklopac motora, pali peć na drva i zagrijava saunu na 60 stupnjeva. Da je temperatura viša, mogla bi razbiti prozore.


„Najteži dio je bio odlučivanje gdje staviti grijač, te naći način na koji se prozori neće previše zagrijati i puknuti“, kaže Maesalu, koji inače radi na održavanju prskalica, te kao inspektor sigurnosti.


Auto se može voziti, ali Maesalu izbjegava ceste zbog manjka sjedala i pojasa za vezanje. Umjesto toga – vuče ga naokolo.


FOTO/REUTERS


FOTO/REUTERSSaunAudi može ugostiti četvero ljudi, a pokazao se vrlo popularnim u Estoniji, gdje su ljudi još ranije pretvarali svoje kombije ili kamione u putujuće saune. Maesalu vodi svoj Audi po festivalima sauni diljem Estonije i iznajmljuje ga za 75 eura po danu.