Lijepa gesta

Ovaj je čovjek posadio vrt prepun cvijeća kako bi njegova slijepa supruga mogla uživati u mirisu

P. N.

Foto Screenshot, Youtube

Foto Screenshot, Youtube

Polje ružičastih "shibazakura" cvijeća postalo je toliko popularno da sada ondje dolaze turisti, njih čak sedam tisuća posjeti vrt u samo jednom danuBrižljiv suprug posadio je tisuće cvijeća, a sve samo kako bi stavio osmijeh na lice svojoj supruzi. Gospođa Kuroki je naime oslijepila što je došlo iznenada kao posljedica dijabetesa, kada je imala samo 52. godine, piše VT. Na kraju je taj predivan vrt cvijeća postao prava turistička destinacija. Par Kuroki vjenčao se 1956. godine i nakon što su dobili dvoje djece zajedno, smjestili su se u Shintomi Town u Japanu gdje su počeli raditi kao mljekari.   


Nakon 30 godina braka počeli su raditi planove za odlazak u penziju, a najveća želja bila im je putovati diljem Japana. Nažalost, taman kada je napunila 52. godine, gospođa Kuroki u potpunosti je izgubila vid u samo tjedan dana, a potom je došla i depresija. Nije više htjela izlaziti iz kuće zbog čega je njezin suprug odlučio napraviti veliki vrt cvijeća, prepun mirisa prirode koju je toliko htjela vidjeti putovanjima po svijetu. 
Polje ružičastih “shibazakura” cvijeća postalo je toliko popularno da sada ondje dolaze turisti, njih čak sedam tisuća posjeti vrt u samo jednom danu. Većina ih može vidjeti i bračni par Kuroki kako šeću i uživaju u mirisu cvijeća…