Neobična pustolovina

Ovaj čovjek je dao otkaz, prodao sve što ima i krenuo putovati svijetom sa svojom – mačkom

P. N.

Foto: VanCatMeow

Foto: VanCatMeow

Isprva nije bio siguran da bi mogao putovati s mačkom, ali je znao da ju ne može napustiti – ona je postala dio njegaOvih dana mnogo je priča o ljudima koji su napustili svoj siguran posao, prodali sve što posjeduju i krenuli putovati svijetom.


Rich East se po ničemu ne bi razlikovao od takvih ljudi da nije jednog zanimljivog detalja. Naime, Rich putuje svijetom uz pratnju – svoje mačke Willow.


Jedno uobičajeno jutro, Rich se probudio s idejom da napusti posao i proda sve što ima. Tako je i učinio. Jedino što je zadržao je njegova voljena mačka Willow.
Rich je bio nesretan na svom korporativnom poslu 10 godina te je počeo dizajnirati kamper koji će mu služiti kao novi dom, piše Powerful Mind.


“Polako sam počeo prodavati svu svoju imovinu tako da bi ono što je ostalo, ostalo u ovom kombiju”, kazao je Rich. Isprva nije bio siguran da bi mogao putovati s mačkom, ali je znao da ju ne može napustiti – ona je postala dio njega.


– Prvo sam vodio Willow za vikend, onda cijeli tjedan, i ne samo da se ona snalazila, nego je napredovala. Ubrzo sam shvatio da je kućna mačka zapravo pustolovna mačka”, kazao je Rich.Rich i Willow su zajedno proputovali više od 50.000 kilometara. Willlow većinu vremena provodi u kampu bez uzice i ne bježi, a osim toga, nosi tragač tako da se nikada ne izgubi.


– Willow i ja imamo neizgovoreni dogovor. Uvijek će se vratiti u kombi, a ja ću je uvijek čekati. Rijetko zaluta dalje od 100 metara od kombija, kazao je Rich za Powerful Mind.


Rich vjeruje da je njegov odnos s Willow usporediv s odnosom svakog čovjeka koji je opsjednut svojom mačkom. Zadnje dvije i pol godine, on i Willow putuju po Australiji.


“Skupa  smo 24/7 tako da smo se dobro upoznali. Tako sam ponosan na Willow, ona je mačka koja je moj kombi pretvorila u dom i cijelu Australiju u njezino dvorište. Ona je najbolji prijatelj putovanja”.


Mnogo prije nego što su počeli putovati, Rich je udomio Willow iz spasilačkog centra u Hobartu u Tasmaniji. Tada je imala oko šest godina.


“Willow je znatiželjna mačka koja voli istraživati ​​i dobro se prilagođava novim okruženjima. Iako ostaje oprezna kada ne poznaje područje, to joj pomaže da bude sigurna”, navodi Rich.


Rich vjeruje da je putovanje s Willow lakše nego putovanje s bilo kojim psom.“Kao prvo, Willow je neovisna i ne zahtijeva previše pozornosti. Drugo, ona puno spava tijekom dana, pa dolazi po grickalice i zagrljaje”, objašnjava Rich.


Rich je pokrenuo službenu web stranicu na kojoj možete pratiti njihove avanture pod nazivom vancatmeow.com. Također možete pratiti Richa i Willow na Instagramu, gdje je par postao vrlo popularan.