Čudo od djeteta

Ovaj 9-godišnjak studira elektrotehniku, a krajem godine bi trebao i diplomirati: “Upija poput spužve”

P. N.

FOTO/Laurent Simons, Instagram

FOTO/Laurent Simons, Instagram

Dječakova je želja u budućnosti raditi na razvijanju umjetnih organa.Čudo od djeteta iz Belgije u dobi od devet godina vrlo je blizu diplomi prvostupnika, prenosi CNN.  Laurent Simons studira elektrotehniku i u prosincu planira diplomirati na Tehnološkom sveučilištu Eindhoven, na studiju koji je upisao tek prošle godine.


Simonsovi roditelji Lydia i Alexander Simons su mislili da se dječakovi baka i djed pretjeruju kada su rekli da je maleni nadaren. “Opazili su nešto vrlo posebno kod Laurenta”, kaže Lydia. Laurent je prošao niz testova dok su učitelji pokušavali shvatiti doseg njegovih talenata. “Rekli su nam da je poput spužve”, kaže Alexander koji dodaje da Simons planira upisati doktorski studij elektrotehnike uz usporedni studij medicine.


Iako dječak dolazi iz obitelji doktora, njegovi roditelji za sada nisu dobili nikakvo objašnjenje o tome zašto je njihovo čudo od djeteta sposobno toliko brzo usvajati nova znanja. Lydia se našalila kazavši da je tijekom trudnoće jela puno ribe.
Sjoerd Hulshof sa sveučilišta kaže da je Laurent “izvanredan”. “Laurent je najbrži student kojeg smo ikada imali. Ne samo da je hiper-inteligentan nego i vrlo suosjećajan”, prenosi CNN.


Njegov napredak nije prošao neopaženo pa Laurenta već traže prestižna sveučilišta diljem svijeta.


Dječakovi roditelji paze da Laurent uz učenje ima vremena i za igru. “Ne želimo da postane previše ozbiljan. Radi štogod želi”, kaže Alexander i dodaje da moraju “pronaći ravnotežu između dječaštva i njegovih talenata”.


A Laurent već zna što želi raditi u životu – njegova je želja razvijati umjetne organe. Do tada, planiraju zasluženu stanku u obliku obiteljskog odmora u Japanu.