Ne vidi problem

Optužili ju za zlostavljanje jer joj je kći pomogla poroditi bebu: “Od toga nema ništa ljepše”

P. N.

Foto Screenshot

Foto Screenshot

Bavim se fotografiranjem porođaja tri godine i svaki put kada bih išla, moja kći bi me molila da ju povedem sa sobom. Prva stvar koju je pitala kada je čula da će dobiti brata ili sestru je bilo hoće li i ona moći biti na porođaju - objasnila je cijelu situaciju Ariel HaynesAmerikanka Ariel Haynes objavila je nedavno na društvenim mrežama kako joj je dvogodišnja kći pomogla poroditi svoje drugo dijete. Odmah je krenula lavina komentara, uglavnom negativnih, a sve je rezultiralo optužbama da Ariel zlostavlja svoje starije dijete, piše The Sun. 


Ova Amerikanka inače se bavi i fotografiranjem porođaja, a cijela ideja da joj kći “pomogne” prilikom porođaja došla je spontano. Djevojčica ju je pitala može li prisustvovati događaju čim joj je mama objasnila da je trudna. 


– Bavim se fotografiranjem porođaja tri godine i svaki put kada bih išla, moja kći bi me molila da ju povedem sa sobom. Prva stvar koju je pitala kada je čula da će dobiti brata ili sestru je bilo hoće li i ona moći biti na porođaju. U tom trenutku nisam ni sekunde razmišljala, odmah sam prihvatila njezinu molbu – rekla je Haynes nakon tvrdnji da zlostavlja svoje dijete, dodavši kako je prije poroda provjerila i s babicom te suprugom smatraju li da je to dobra ideja. 
– Rekla sam kćeri kako ću vjerojatno vrištati od bolova i da će sigurno biti krvi, ali nju to nije previše zbunilo. Samo je pitala može li “uhvatiti” dijete kada se rodi. Kada je porod u bazenu s vodom krenuo, kći je ušla sa mnom unutra i uopće nije bila prestrašena. Pri kraju ju je babica rukovodila kako bi znala kako uhvatiti svojeg malog brata. Trenutak kada je bio u njezinim rukama je vjerojatno najljepši trenutak u mojem životu – rekla je Haynes. 


Malena kći je također bila “izvan sebe” zbog cijelog događaja, ali nisu svi to doživjeli s toliko pozitive. 


– Ljudi su mi govorili kako sam grozna majka jer sam dopustila dvogodišnjem djetetu da gleda moj porođaj, a neki su me čak prozvali zlostavljačem. Ipak, mislim da nema ništa prirodnije i ljepše od porođaja te mislim da nema razloga zašto ga dijete ne bi moglo vidjeti – zaključila je Ariel Hayne.