Scapegrace Black

Omiljeno alkoholno piće gin u sasvim novom izdanju: Prvi na svijetu u ovoj boji

P. N.

FOTO/Instagram

FOTO/Instagram

Mark Neal i Daniel McLaughlin ("Scapegrace") napravili su prvi prirodni crni gin u povijesti.Gin je trenutno najaktualnije alkoholno piće na tržištu, a konkurencija je velika. Važno je stoga osmisliti posebnu bocu po kojoj bi se jedan brend razlikovao od drugoga. Jedna je kompanija otišla korak dalje i ostvarila nešto što će ih zasigurno posjesti na tron kraljevstva gina.


Mark Neal i Daniel McLaughlin (“Scapegrace”) napravili su prvi prirodni crni gin u povijesti. Svoju su priču objasnili na mrežnoj stranici kompanije: “Dva tipa s Novog Zelanda koji nisu znali jedan za drugoga dok jedan nije oženio sestru onog drugog. Godina sjedenja u barovima i raspravljanja o tome kako žele stvoriti vlastiti gin. Ovako su dva šogora i honorarna glazbenika ušla u poveći dug i stvorila gin koji je osvojio zlato u Londonu i San Franciscu”.


“Scapegrace Black” je njihova kreacija, a kada su je plasirali na tržište, imali su zalihu za tri mjeseca. Međutim, u samo jednom danu je sve rasprodano, piše New Zealand Herald. Gin je prirodno crn zahvaljujući nejednakom stapanju boja i okusa botaničkih ekstrakta koji uključuju: aroniju, šafran, slatki krumpir, ananas i plavi grašak. Ono najzanimljivije – kada se gin pomiješa s određenim tonikom, boja će mu postati ljubičasta ili crvena, prenosi LADBible.
FOTO/Instagram


FOTO/Instagram