Emotikoni

Odaberite svoj “smajlić”: Registarske tablice u Australiji uskoro će sadržavati jednu popularnu oznaku

Portal Novilist.hr

Foto/Pixabay - registarske oznake na stropu kafića

Foto/Pixabay - registarske oznake na stropu kafića

Australska država Queensland dopustit će dodavanje "smajlića" na registarske pločice automobila.Vozači države Queensland, na sjeveroistoku Australije, moći će od ožujka uključiti neke emotikone u registarske tablice svojih vozila, doznajemo s El Paisa. Postoji pet emotikona koji će vlasnici limenih ljubimaca moći dodati na registarsku tablicu. Njihova lica predstavljaju različite izraze i emocije, pa će se tablice moći ukrasiti “emotikonom” koji je nasmiješen, nosi sunčane naočale, trepće, smije se ili je zaljubljeno i okruženo srcima. 


Dnevnik Brisbane Times, na svom je Tweeter profilu potvrdio medijske naslove. U objavi stoji da stižu loše vijesti za ljude čiji se “smajlić” nije našao među odabranima za nove tablice.Emotikoni će se moći dodati na registarske tablice vozila države Queensland od 1. ožujkaove godine, a  moraju biti popraćeni s tri slova i dva broja. Nove registracijske tablice s emotikonima koštat će oko 300 eura. Nekoliko pravnih stručnjaka postavilo je pitanje mogu li ta lica na registarskim tablicama otežati prepoznavanje vozila, pogotovo kada se registarska tablica mora zapisati u slučaju nesreće.
Predsjednik odvjetničkog društva Queensland Bill Potts upozorio je da bi policija mogla imati problema s identifikacijom registarskih tablica s automatskim sustavima, koji skeniraju registarske tablice i provjeravaju jesu li vozila sankcionirana. 


“Jasno je da Vlada pokušava učiniti registarske tablice zanimljivijima, s ciljem dobivanja više novca i ja to mogu razumjeti”, rekao je Potts, a prenosi El Pais. “Međutim, cilj registracijskih tablica je da policija može identificirati vozila. Kako možete zabilježiti emotikon vaše registarske pločice nakon nesreće?”, pita se Potts.